Invallen op basisscholen Leidschendam-Voorburg

bouzja_aziz
Bouzja werkt sinds januari als invalleerkracht bij Pool West.


‘Ik hoef niets voor te bereiden en kan direct lesgeven. Heerlijk!’

Juf Bouzja kan als invaller bij Pool West helemaal zelf bepalen wanneer ze werkt. Ze geeft het aan in de app en het rooster staat klaar. En dat ook nog altijd op een bassischool in de buurt van Leidschendam.

Bouzja heeft tijdens haar studie al veel voor de klas gestaan als volwaardig leerkracht. Tot twee keer toe werd ze na een stage gevraagd om een klas over te nemen. Na de bevalling van haar kind kon ze dat niet meer combineren. “Met invalwerk kan dat wel, omdat ik zelf bepaal wanneer ik beschikbaar ben.”

Simpel met Pool West
“Ik val in sinds januari. Ik begon alleen op de school van mijn dochter. Toen ik dat eenmaal deed, dacht ik, dan kan ik net zo goed bij meer scholen invallen,” lacht ze. Via Pool West gaat dat heel gemakkelijk. “Ik geef gewoon mijn beschikbaarheid op via hun app en zij delen me in.” Ook met Bouzja’s wens om niet meer dan een kwartier reistijd te hebben wordt rekening gehouden. Ze hoeft niets voor te bereiden. “Ik word altijd goed opgevangen en meestal is er al een planning aanwezig. Dan voel ik me snel op mijn gemak en geef ik met plezier les.”

De grote voordelen
Dankzij het invalwerk helpt Bouzja niet alleen de kinderen, maar ook zichzelf. “Je ziet veel scholen van binnen en daar leer je enorm veel van. De teams waarin je werkt, verschillen bijvoorbeeld sterk. Ik houd ervan om op een kleine school te zitten. Daar zijn de teams vaak heel hecht.”
“Maar het fijnste aan het invallen is dat ik niet de eindverantwoordelijke ben voor de klas,” vertelt Bouzja, “Vergaderingen, rapportbesprekingen en oudergesprekken kosten normaal gesproken veel tijd en energie. Als ik inval, kan ik samen met de kinderen de deur achter me dichttrekken. Dat is echt heerlijk!” Bouzja grinnikt. “Het is lesgeven, nakijken en naar huis. Zo kan ik het invallen goed combineren met het moederschap.”

Bekijk alle vacatures voor invallers

  • Wis filters

Kom jij lesgeven als de meester ziek is?

De invalpool van Pool West biedt je een hoop mogelijkheden. Je hebt keuze uit maar liefst 68 scholen in Den Haag en 17 scholen in Rijswijk: kleine en grote scholen met uiteenlopende leermethodes en onderwijs vanuit diverse geloofsovertuigingen.

Je kunt bij Pool West zelf aangeven naar welke school of scholen jouw voorkeur uitgaat. En je mag ook nog eens zelf bepalen hoe vaak, wanneer en voor welke groep je invalt. Ben jij de invalleerkracht die we zoeken? Meld je dan nu aan!