Invallen op basisscholen in Delft

Invallen op basisscholen in Delft
Natasja – Invalleerkracht uit Delft


“Ik wil zo veel mogelijk soorten onderwijs ontdekken”

Lesgeven in de buurt en met meer vrijheid, dat is hoe juf Natasja de Vrind werken ziet als invaller bij Pool West. Ze woont in Delft en valt in op diverse basisscholen op fietsafstand van haar huis.

Daarnaast heeft Natasja voor drie dagen een vaste klas op een school in Den Haag. “Samen met een andere juf geef ik les aan groep 7. Nu wil ik wat anders, meer tijd voor mezelf. Ik viel vaak in voor een andere klas op die school, maar dan moet je ook bij alle teamvergaderingen zijn, met reistijd en al ben ik pas na 6 uur thuis. Nu ik bij scholen bij mij in de buurt inval, ben ik al voor 4 uur thuis! Je hebt geen vergaderingen, geen verplichtingen of te maken met ouders. Heel relaxed.”

Routine doorbreken
“Ik wil zo veel mogelijk soorten onderwijs ontdekken, na twintig jaar in het onderwijs wil je je routine wel eens doorbreken. Dalton, Jenaplan, Montessori, het lijkt me allemaal interessant. Daarnaast brengt elke wijk zijn eigen leuke dingen en uitdagingen mee. Je moet goed kunnen inspelen op de verschillende achtergronden van de leerlingen. Zo ben je op de ene school meer bezig met gedrag en komt de leerstof op de tweede plaats, op de andere school zijn de voorzieningen minder maar de kinderen ontzettend rustig en lief.”

Werken als het jou uitkomt
Invallen is heel vrijblijvend; als het (toch) niet goed uitkomt, kan je altijd nee zeggen. “Het grote voordeel van Pool West is voor mij de vrijheid die je hebt. Als ik ingepland sta, houd ik er wel rekening mee dat mijn schoonmoeder als oppas stand-by staat voor de kinderen van mijn vriend. Ook als je pas een uur later kan komen, hoeven de leerlingen niet naar huis. Dat uurtje overbruggen lukt altijd wel.” Natasja heeft nog een tip: PABO-studenten en stagiaires kunnen zich beter bij Pool West inschrijven dan een uitzendbureau. “De scholen moeten veel meer betalen aan een uitzendkracht. Zonde! De school kan dat geld beter zelf gebruiken.”

Bekijk alle vacatures voor invallers

  • Wis filters

Kom jij lesgeven als de meester ziek is?

De invalpool van Pool West biedt je een hoop mogelijkheden. Je hebt keuze uit maar liefst 68 scholen in Den Haag en 17 scholen in Rijswijk: kleine en grote scholen met uiteenlopende leermethodes en onderwijs vanuit diverse geloofsovertuigingen.

Je kunt bij Pool West zelf aangeven naar welke school of scholen jouw voorkeur uitgaat. En je mag ook nog eens zelf bepalen hoe vaak, wanneer en voor welke groep je invalt. Ben jij de invalleerkracht die we zoeken? Meld je dan nu aan!