Invallen op basisscholen in Den Haag en Rijswijk

Invallen op basisscholen in Den Haag en Rijswijk
Vicenta geniet van de flexibiliteit en diversiteit die het werk als invalleerkracht biedt.

 

Invaller Vicenta: ‘Ik maak er elke dag een feestje van in de klas’

Na tien jaar lesgeven in het buitenland vindt juf Vicenta Roozendaal weer haar draai in het Nederlandse onderwijs als invaller bij Pool West. De diversiteit van de scholen in Den Haag houdt de sleur op afstand. “Met die kinderen is elke dag anders. Ze zijn nieuwsgierig, ze dagen je uit en aan het eind van de dag hangen ze om je nek.”

Vicenta is sinds anderhalf jaar terug in Nederland. Bij terugkomst wist ze niet precies wat ze wilde gaan doen. Werken als invaller bij Pool West bleek de oplossing. “Het is ideaal. Ik kan een paar dagen in de week werken én tijd overhouden voor andere dingen. Tegelijkertijd kan ik me oriënteren op de scholen in de buurt. Het is de perfecte combinatie voor mij.”

Overzichtelijk en flexibel
Via de app van Pool West kan Vicenta nauwkeurig aangeven waar en wanneer ze wil werken. “Ik heb een cirkel van ca. 5 km rond mijn huis getrokken en ben bij al die scholen gaan invallen.”

Vicenta heeft bewust voor de flexibiliteit van Pool West gekozen. “Ik ben ook langs geweest bij een uitzendbureau, maar die konden me niet dezelfde voordelen bieden. Alles is hier overzichtelijk en relaxed. Pool West biedt bovendien interessante cursussen aan, houdt de verlooptijd van mijn VOG in de gaten en geeft mij alle ruimte om zelf mijn tijd in te delen.”

Leuk en uitdagend
“Ik houd van diversiteit en ben een beetje bang voor sleur,” vertelt Vicenta. Daarom valt ze in op allerlei scholen met verschillende methoden, projecten en kinderen. “Het is heel leuk en uitdagend om ‘s ochtends een klas binnen te stappen en te roeien met de riemen die je daar vindt.”

Vicenta kon zich vroeger niet voorstellen dat ze met kinderen zou willen werken, maar nu wil ze niets anders meer. “Het is fantastisch als kinderen iets wat jij ze geleerd hebt later gebruiken. En ik geniet van het gezicht van een kind bij wie opeens het kwartje valt na een lange uitleg.” Vicenta straalt. “Ik probeer er elke dag een feestje van maken, voor mezelf en voor de kinderen.”

Bekijk alle vacatures voor invallers

  • Wis filters

Kom jij lesgeven als de meester ziek is?

De invalpool van Pool West biedt je een hoop mogelijkheden. Je hebt keuze uit maar liefst 68 scholen in Den Haag en 17 scholen in Rijswijk: kleine en grote scholen met uiteenlopende leermethodes en onderwijs vanuit diverse geloofsovertuigingen.

Je kunt bij Pool West zelf aangeven naar welke school of scholen jouw voorkeur uitgaat. En je mag ook nog eens zelf bepalen hoe vaak, wanneer en voor welke groep je invalt. Ben jij de invalleerkracht die we zoeken? Meld je dan nu aan!