Terug voor de klas met het leertraject van Pool West en Hogeschool InHolland

Wie een pabo-diploma bezit, kan via Pool West aan de slag als herintreder. Is het al lang geleden dat je voor de klas hebt gestaan? Pool West heeft samen met hogeschool InHolland een speciaal leertraject opgezet om herintreders weer goed toegerust voor de klas te krijgen.

Het traject van Pool West en InHolland kun je gratis volgen. Samen met een coach bekijk je op welke punten je bijgeschoold moet worden en welke vaardigheden je kunt verbeteren. Je stelt met je coach een plan op en bekijkt welke lessen/modules je nog moet gaan volgen. Ondertussen krijg je workshops die goed aansluiten bij het onderwijs van tegenwoordig. Je leert hoe je orde houdt in de klas en je wordt bijgepraat over ICT, wat een belangrijke rol speelt in het huidige onderwijs.

Hoe lang duurt het traject?

De duur van het herintrederstraject is in principe een half jaar. We kijken naar je competenties en de punten waaraan je wilt werken. Ben je aan het einde van het traject er nog niet zeker van dat je weer voor de klas kunt staan, dan bespreek je samen met je coach de verlenging van het traject.

Ervaring opdoen voor de klas

Tijdens het traject kun je vast weer wat ervaring op doen voor de klas. Er is vast een school waar je welkom bent om je verder te ontwikkelen. Als je weer voor de klas staat, kom je situaties tegen waar je van tevoren niet op gerekend had. Hoe heb je in zo’n situatie gereageerd, en belangrijker, hoe heb je het opgelost? De ervaring die je hebt opgedaan in de praktijk gebruiken we weer tijdens de lessen. Je bespreekt jouw vraagstukken klassikaal en zo leren ook de anderen in de groep weer van jou.

Waneer kun je starten?

Het herintrederstraject is een flexibel programma waarin je voor een groot gedeelte zelf kunt bepalen hoe je het traject vormgeeft en welke lessen je volgt. Om die reden kun je op verschillende momenten in het schooljaar instromen bij hogeschool InHolland. Neem gerust contact met ons op wanneer jij kunt beginnen.

Overtuigd? Meld je aan!

Klinkt dit als muziek in je oren en kan je niet wachten om voor de klas te staan als herintreder?