Invallen op basisscholen in Lansingerland

Lieke
Lieke werkt sinds de zomer van 2018 als invalleerkracht op acht scholen van Spectrum SPCO via Pool West.


“Iedereen is heel dankbaar dat je komt invallen”

Juf Lieke kan dankzij Pool West haar master goed combineren met invalwerk als leerkracht. Omdat ze in dienst is bij schoolbestuur Spectrum SPCO valt ze in bij een bekend clubje van acht scholen. Pool West coördineert haar invalwerk.

Lieke is vorig jaar afgestudeerd aan de Academische Pabo. Ze liep stages bij verschillende scholen van Spectrum en dat beviel goed. “Ik werd benaderd om als leerkracht in dienst te komen, maar omdat ik nog verder wilde studeren, kon dat niet fulltime. Door het invalwerk houd ik toch de binding.”

Planning in eigen hand
“Ik heb bewust voor invalwerk gekozen, omdat ik flexibel wil zijn,” vertelt Lieke. “Mijn master heeft nu prioriteit, maar ik wil wel ervaring opdoen. Met Pool West kan ik vooruit plannen. In een rustige studieperiode werk ik meer dan tijdens een drukke periode. Zo houd ik controle over mijn eigen planning.”

Lieke geeft haar beschikbaarheid door via de app van Pool West en die benadert haar per e-mail met verzoeken op de dagen dat ze wil werken. “Omdat ik werk voor Spectrum, word ik als een van de eersten benaderd als ze op een van de scholen iemand nodig hebben. Ik vind het fijn dat ik bij voor mij bekende scholen kan invallen en daardoor een band kan opbouwen met de teams. Inmiddels kennen ze me daar.”
In het Lansingerland biedt naast Spectrum SPCO ook de Laurentius Stichting de mogelijkheid om als invaller in vaste dienst te werken via Pool West.

Ervaring en verbreding
Dankzij het invalwerk doet Lieke veel ervaring op met verschillende scholen, jaargroepen en collega’s. “Het verbreedt mijn kijk op het onderwijs. Ik vind het leuk om in gesprek te gaan met ervaren docenten over hun onderwijsvisie.” Maar de verbreding kan ook op een hele praktische manier. “De kinderen wijzen je op de dingen die jij anders doet dan hun vaste leerkracht. Zo had een groep twee bakken met liedjes – gelabeld ‘gekozen’ en ‘niet gekozen’ – zodat de kinderen niet elke dag hetzelfde liedje zongen. Een handigheidje dat ik meeneem!”

“Mede door het invalwerk heb ik gemerkt dat ik het leuk vind om voor de klas te staan, voor alle verschillende jaargroepen,” vertelt Lieke. “Ik dacht eerst dat ik echt een bovenbouwjuf was, omdat ik het zinnig en interessant vind om met oudere kinderen in gesprek te gaan over maatschappelijke thema’s. Nu vind ik lesgeven aan jongere kinderen ook hartstikke leuk! Zij zijn heel enthousiast en nog lekker ongeremd.”

Dankbaar
Lieke merkt dat haar inzet gewaardeerd wordt. “Ik word elke dag enthousiast ontvangen. Iedereen is heel dankbaar dat je komt invallen en ze helpen je ’s morgens goed op weg. Zo begint de dag altijd fijn!”

Bekijk alle vacatures voor invallers

  • Wis filters

Kom jij lesgeven als de meester ziek is?

De invalpool van Pool West biedt je een hoop mogelijkheden. Je hebt keuze uit maar liefst 68 scholen in Den Haag en 17 scholen in Rijswijk: kleine en grote scholen met uiteenlopende leermethodes en onderwijs vanuit diverse geloofsovertuigingen.

Je kunt bij Pool West zelf aangeven naar welke school of scholen jouw voorkeur uitgaat. En je mag ook nog eens zelf bepalen hoe vaak, wanneer en voor welke groep je invalt. Ben jij de invalleerkracht die we zoeken? Meld je dan nu aan!