Skip to content

Herintreden in het basisonderwijs

Is het al een tijdje geleden dat je voor de klas hebt gestaan? Wie een pabo-diploma bezit, kan via Pool West aan de slag als herintreder in het basisonderwijs. Pool West heeft samen met aangesloten scholen een speciaal leer/werktraject opgezet om herintreders weer goed toegerust voor de klas te krijgen.

Ieder traject is maatwerk. Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt samen met jou bekeken wat je nodig hebt om weer als leerkracht voor de klas te staan. Bekeken wordt op welke punten je bijgeschoold moet worden en welke vaardigheden je kunt verbeteren. Vervolgens zoekt Pool West een school voor je waar je je kennis en kunde kunt opfrissen / bijspijkeren. Je stelt hiervoor samen met je schoolopleider een plan op. Als je weer voor de klas staat, kom je situaties tegen waar je van tevoren niet op gerekend had. Hoe heb je in zo’n situatie gereageerd, en belangrijker, hoe heb je het opgelost? Naast begeleiding op maat organiseert Pool West ieder schooljaar voor al haar invallers diverse trainingen, waaronder Klassenmanagement en Snappet, waar je ook je kennis en kunde kunt opfrissen.

Hoe lang duurt het traject?
De duur van het herintrederstraject varieert van 2 maanden tot een half jaar. Zoals eerder aangegeven, iedere herintreder is uniek en het betreft dus een maatwerk traject.

Wanneer kun je starten?
Het herintrederstraject is een flexibel traject. Je kunt instromen in het schooljaar op een moment dat jou het beste uitkomt. Wil je weten wat Pool West voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.