Skip to content

Hoe werkt Pool West?

De beste matches uit onze vervangingspool voor primair onderwijs worden gemaakt met behulp van de app InvalPool. In dit softwareprogramma van Pool West geven basisscholen aan wanneer ze een invalkracht nodig hebben en jij vult jouw beschikbaarheid in. De app berekent uit het flexteam van invalkrachten de beste match voor die basisschool waarna de medewerkers van Pool West je een invalverzoek sturen. Klikt het van beide kanten? Dan kom je gelijk als invalmeester of invaljuf voor de klas te staan.

Makkelijk jouw gegevens aanpassen

Pool West spreekt alle kandidaten uit onze flexpool en zorgt ervoor dat alle gegevens nauwkeurig worden opgeslagen in de InvalPool database. Je hebt als invalkracht toegang tot InvalPool en zo altijd inzicht in de gegevens die we opgeslagen hebben. Via de gratis app kun je eenvoudig je profiel aanpassen, voorkeuren doorgeven, reageren op invalverzoeken en je beschikbaarheid aanpassen. Of je nou veel of weinig wil werken, bij ons is alles mogelijk.

Je privacy is veilig

Deze database is alleen toegankelijk voor de medewerkers van Pool West die daartoe geautoriseerd zijn. Aangesloten besturen, aangesloten scholen en administratiekantoren kunnen ook in het systeem. Niemand anders dan zij kunnen jouw gegevens bekijken (zie ook ons privacybeleid).

Slechts 1 keer alles invullen

Tijdens de intake bij Pool West teken jij dat je akkoord bent dat je gegevens in ons systeem worden opgenomen. Dit heeft een heel simpel doel: of je nu voor het ene of het andere bestuur werkt, je hoeft maar 1 keer alle documenten die nodig zijn in te vullen. Of het nu gaat om een benoeming of aanstelling bij een schoolbestuur, je hebt alles al doorgegeven. Handig!

Hoe werkt InvalPool?

  • Deelnemende scholen in het basisonderwijs geven in InvalPool aan wanneer zij vervanging nodig hebben. Of dat een korte of langere periode is maakt niet uit. 
  • Het systeem bekijkt alle mogelijke invalkrachten uit onze invalpool. Daarna komt de app met suggesties voor geschikte kandidaten. Pool West bepaalt vervolgens of het verzoek ook daadwerkelijk naar die leerkracht wordt verzonden. 
  • De gekozen invaller krijgt via InvalPool een melding dat hij of zij een invalverzoek heeft gekregen. In de melding staat een tijdsbestek waarin een reactie wordt verwacht.
  • Als je gekozen bent als invaller, kan je het verzoek afwijzen of ermee akkoord gaan. 
    – Bij een afwijzing krijgt alleen Pool West hiervan een melding. Zij gaan dan op zoek naar een ander. De basisschool weet niet wie er gevraagd is en weet dus ook niet wie het verzoek afwijst. 
    – Bij een akkoord wordt de reservering bevestigd en krijgen de school, Pool West en jij als invaller hiervan een melding. Het is voor elkaar, je gaat een klas lesgeven!
Als je langdurig invalt

Bij langdurende vervanging is het gebruikelijk dat er een kennismakingsgesprek plaatsvindt tussen leerkracht en school. Pas daarna wordt een definitief akkoord gegeven.

Bekijk je werkhistorie in de app

Invalkrachten krijgen voor iedere invalperiode een aanstelling van het bestuur waar ze invallen. Ook dit wordt in het systeem geregistreerd. Via InvalPool kan je jouw werkhistorie zien en wordt de ketenbepaling nageleefd. Het systeem houdt rekening met alle wettelijke en CAO-bepalingen, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Kom werken in onze vervangingspool voor het basisonderwijs

Ben je overtuigd van de handige InvalPool app? Meld je nu aan bij Pool West en download de app in de Appstore of Google Play.

Inloggen op InvalPool kan ook via poolwest.invalpool.nl