Skip to content

Workshops/scholingsaanbod

Wil je als meester of juf op de basisschool graag meer leren over lesgeven en wat er allemaal bij komt kijken? Pool West organiseert diverse interessante trainingen over verscheidene onderwerpen door het jaar heen. Met onderwerpen voor het individuele kind, de hele klas of voor de ouders. Elke training is op de woensdagmiddag.

Het workshopaanbod van Pool West is divers qua omvang. Afhankelijk van het aantal deelnemers vinden de workshops plaats op het kantoor van Pool West, Gildeweg 7 b te Nootdorp of op een aangesloten school bij Pool West in de omgeving van Nootdorp. De workshoplocatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen vervoer (gratis parkeren) en het openbaar vervoer.

Gratis deelnemen aan workshop

Deelname aan deze workshops is gratis als je bij Pool West bent ingeschreven als invalleerkracht. Het maakt dus niet uit of je een ervaren leerkracht bent, een onderwijsassistent, zij-instromer of een leraar in opleiding.

Ben je niet bij ons ingeschreven, maar wil je wel deelnemen? Als er nog ruimte is, kan dat tegen betaling. We schrijven je dan in op de reservelijst en nemen 10 dagen voorafgaand aan de workshop contact met je op over de beschikbaarheid en wijze van betaling.

De workshops

Voor schooljaar 2021 – 2022 staan er weer een aantal leerzame workshops op de planning. Hieronder lees je er alles over en kun je je direct inschrijven!

Klassenmanagement

Woensdag 29 september 2021 – GEANNULEERD
14:30 – 17:00 uur

De belangrijkste voorwaarde om tot leren te komen is een veilige klas en een goed pedagogisch klimaat. Het creëren van duidelijkheid, van commitment en betrokkenheid gaat veel verder dan soepel of streng zijn en daarmee belonen of straffen. In deze workshop gaan we vanuit de behoeften van de leerlingen een werkmodel aanbieden dat elke leerkracht zou kunnen helpen om een veilig klimaat in de klas te realiseren. 

Locatie: Geannuleerd

Constructief communiceren

Woensdag 17 november 2021
14:30 – 17:00 uur

Ga eens terug naar jouw eigen ‘basisschooltijd’ en vraag je af bij welke leerkracht je nog wel een keer in de klas zou willen zitten. Deze leerkracht heeft jou hoogstwaarschijnlijk erkenning, veiligheid en de nodige uitdagingen geboden. Er was sprake van ‘goed contact’. Deze workshop geeft handvatten om je communicatie zodanig af te stemmen dat het gericht is op het bouwen van veiligheid en vertrouwen binnen je groep, ook in situaties waarin het even lastig is. Niet mopperen, maar opperen! 

Locatie: volgt later

Expliciete directe instructie (EDI)

Woensdag 16 maart 2022
19.00 – 21.30 uur

Expliciete directe instructie (EDI) zet de instructie weer centraal. Een EDI-les zorgt ervoor dat jij jouw leerlingen de leerstof goed eigen kan laten maken. Je bent een duizendpoot, enthousiast om jouw leerlingen te ontwikkelen. Zoveel inzichten, zoveel methodes en zoveel niveauverschillen, maar met behulp van EDI controleer je voortdurend het begrip bij de leerlingen en weet je (achteraf) wat de onderwijsbehoeften zijn. Iedere les weer vervul jij al jouw rollen: de leerkracht, het rolmodel, de expert, de didacticus en de pedagogisch medewerker. Hoe je dat doet, leer je in deze workshop. 

Deze workshop is online.

Talentgericht werken

Woensdag 8 juni 2022
14:30 – 17.00 uur

Elk kind heeft talent! Maar hoe ontdek je, ontwikkel en benut je deze talenten? En hoe geef je op basis daarvan als leerkracht het onderwijs vorm? Als kinderen hun talenten mogen ontwikkelen, vergroot dit de intrinsieke motivatie en wordt het welbevinden positief versterkt. Leerkrachten hebben daarom de belangrijke taak om talenten bij de leerlingen te zien, deze te benoemen en hen bewust te maken van deze talenten. Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar eigen talenten en wordt duidelijk hoe je deze talenten kunt inzetten. 

Locatie: volgt later

Omgaan met ADHD, hechtingsproblematiek, PDD-Nos, Hoogbegaafdheid (online)

Donderdag 20 mei 2021
19:00 – 21:30 uur

 

Deze workshop is online.