Volg gratis trainingen via Pool West

Wil je als meester of juf graag meer leren over lesgeven en wat er allemaal bij komt kijken? Pool West organiseert diverse interessante trainingen over verscheidene onderwerpen door het jaar heen. Met onderwerpen voor het individuele kind, de hele klas of voor de ouders. Elke training is op een woensdag van 15.00 tot 18.00 uur.

Het trainingsaanbod van Pool West is vastgesteld in samenwerking met Inholland Den Haag. Afhankelijk van het aantal deelnemers vinden de trainingen plaats op de PABO van Inholland Den Haag of op het kantoor van Pool West te Nootdorp.

Gratis deelnemen aan training

Deelname aan deze trainingen is gratis als je bij bij Pool West bent ingeschreven als invalleerkracht. Het maakt dus niet uit of je een ervaren leerkracht bent, een onderwijsassist, zij-instromer of een leraar in opleiding.

Ben je niet bij ons ingeschreven, maar wil je wel deelnemen? Als er nog ruimte is, kan dat tegen betaling. We schrijven je dan in op de reservelijst en nemen 10 dagen voorafgaand aan de training contact met je op over de beschikbaarheid en wijze van betaling.

De trainingen

Het trainingsaanbod voor leraren die invallen in het basisonderwijs gaan over effectief startgedrag, veilig klimaat creëren, oudergesprekken, klassenmanagement, opbrengstgericht werken en ICT en nieuwe media. Welke spreekt jou het meeste aan? Naar meerdere trainingen gaan kan natuurlijk ook, je bent immers nooit uitgeleerd.

Klassenmanagement

Woensdag 13 februari 2019
15:00 – 18:00 uur

Klassenmanagement is als leerkracht zorgdragen voor een optimale leeromgeving. Dat vraagt om orde in de klas. En hoe zorg je daar voor als leerkracht? Hoe organiseer jij dat onderwijs voor de leerlingen? Denk aan inrichting van je klas, de lesinhoud, de manier van werken en de relatie tussen leerkracht en leerling.

Docent: Annemieke Komblum

Opbrengstgericht werken

Woensdag 3 april 2019

15:00 – 18:00 uur

Opbrengstgericht werken gaat over het systematisch volgen en verbeteren van de vorderingen die je leerlingen maken. Robert Marzano en Hatie leveren een enorme hoeveelheid aan inhoud en werkvormen om direct aan de slag te gaan met het verder verhogen van de kwaliteit van het onderwijs in jouw klas.

Docent: Annemieke Komblum

ICT en nieuwe media

Woensdag 12 juni 2019
15:00 – 18:00 uur

Het gebruik van ICT en nieuwe media is niet zo vanzelfsprekend als we vaak aannemen. Als je als leerkracht graag nieuwe media in wilt zetten in je les, moet je over technische en praktische kennis beschikken. ICT maakt het mogelijk om onderwijs te verrijken en met eenvoudige werkvormen een les aantrekkelijker te maken voor de leerlingen in je klas.

Docent: nnb