Volg professionaliseringstrainingen via Pool West

Wil je als meester of juf graag meer leren over lesgeven en wat er allemaal bij komt kijken? Pool West organiseert diverse interessante trainingen over verscheidene onderwerpen door het jaar heen. Met onderwerpen voor het individuele kind, de hele klas of voor de ouders. Elke training is op een woensdag van 15.00 tot 18.00 uur.

Het trainingsaanbod van Pool West is divers qua omvang. Afhankelijk van het aantal deelnemers vinden de trainingen plaats op het kantoor van Pool West, Gildeweg 7 b te Nootdorp of op een aangesloten school bij Pool West in de omgeving van Nootdorp. De trainingslocatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen vervoer (gratis parkeren) en het openbaar vervoer.

Gratis deelnemen aan training

Deelname aan deze trainingen is gratis als je bij Pool West bent ingeschreven als invalleerkracht. Het maakt dus niet uit of je een ervaren leerkracht bent, een onderwijsassist, zij-instromer of een leraar in opleiding.

Ben je niet bij ons ingeschreven, maar wil je wel deelnemen? Als er nog ruimte is, kan dat tegen betaling. We schrijven je dan in op de reservelijst en nemen 10 dagen voorafgaand aan de training contact met je op over de beschikbaarheid en wijze van betaling.

De trainingen

Het trainingsaanbod schooljaar 2019 – 2020 voor leraren die invallen in het basisonderwijs gaan over gedragsproblemen, klassenmanagement, positieve bekrachtiging door feedback en drie ICT-workshops. De ICT workshops zullen op een schoollocatie plaatsvinden. Welke spreekt jou het meeste aan? Naar meerdere trainingen gaan kan natuurlijk ook, je bent immers nooit uitgeleerd.

Gedragsproblemen

Woensdag 25 september 2019
15:00 – 18:00 uur

Er zitten steeds meer kinderen met leer- en gedragsproblemen in het regulier onderwijs. In deze workshop leer je welke gedragsproblemen je tegen kunt komen en enkele basisinterventies. Aan de orde komen o.a. autisme, ADHD, MCDD, PTSS en depressie. Tijdens de workshop wordt theorie afgewisseld met werkvormen waarbij samen leren en uitwisselen centraal staan.

Workshopleider: Katalin de Kleuver

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp

Klassenmanagement

Woensdag 20 november 2019
15:00 – 18:00 uur

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op effectieve klassenmanagement-strategieën. Aan het einde van de bijeenkomst heb je kennis en inzicht in wat goed klassenmanagement is en concrete tools waarmee jij aan de slag kan in de klas.

Workshopleider: Jitske van der Werf

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp

Positieve bekrachtiging door feedback

Woensdag 22 april 2020
15:00 – 18:00 uur

Meer informatie volgt z.s.m.

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp

ICT workshops

Workshop 1: 30 oktober 2019
Workshop 2: 5 februari 2019
Workshop 3: 10 juni 2019

Het gebruik van ICT en nieuwe media is niet zo vanzelfsprekend als we vaak aannemen. Als je als leerkracht graag nieuwe media in wilt zetten in je les, moet je over technische en praktische kennis beschikken. ICT maakt het mogelijk om onderwijs te verrijken en met eenvoudige werkvormen een les aantrekkelijker te maken voor de leerlingen in je klas.

De precieze inhoud van de ICT-workshops volgen later.

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp