Volg professionaliseringstrainingen via Pool West

Wil je als meester of juf graag meer leren over lesgeven en wat er allemaal bij komt kijken? Pool West organiseert diverse interessante trainingen over verscheidene onderwerpen door het jaar heen. Met onderwerpen voor het individuele kind, de hele klas of voor de ouders. Elke training is op een woensdag van 15.00 tot 18.00 uur.

Het trainingsaanbod van Pool West is divers qua omvang. Afhankelijk van het aantal deelnemers vinden de trainingen plaats op het kantoor van Pool West, Gildeweg 7 b te Nootdorp of op een aangesloten school bij Pool West in de omgeving van Nootdorp. De trainingslocatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen vervoer (gratis parkeren) en het openbaar vervoer.

Gratis deelnemen aan training

Deelname aan deze trainingen is gratis als je bij Pool West bent ingeschreven als invalleerkracht. Het maakt dus niet uit of je een ervaren leerkracht bent, een onderwijsassist, zij-instromer of een leraar in opleiding.

Ben je niet bij ons ingeschreven, maar wil je wel deelnemen? Als er nog ruimte is, kan dat tegen betaling. We schrijven je dan in op de reservelijst en nemen 10 dagen voorafgaand aan de training contact met je op over de beschikbaarheid en wijze van betaling.

De trainingen

Het trainingsaanbod schooljaar 2019 – 2020 voor leraren die invallen in het basisonderwijs gaan over gedragsproblemen, klassenmanagement, positieve bekrachtiging door feedback en drie ICT-workshops. De ICT workshops zullen op een schoollocatie plaatsvinden. Welke spreekt jou het meeste aan? Naar meerdere trainingen gaan kan natuurlijk ook, je bent immers nooit uitgeleerd.

Gedragsproblemen

Woensdag 25 september 2019
15:00 – 18:00 uur

Er zitten steeds meer kinderen met leer- en gedragsproblemen in het regulier onderwijs. In deze workshop leer je welke gedragsproblemen je tegen kunt komen en enkele basisinterventies. Aan de orde komen o.a. autisme, ADHD, MCDD, PTSS en depressie. Tijdens de workshop wordt theorie afgewisseld met werkvormen waarbij samen leren en uitwisselen centraal staan.

Workshopleider: Katalin de Kleuver

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp

Klassenmanagement

Woensdag 20 november 2019
15:00 – 18:00 uur

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op effectieve klassenmanagement-strategieën. Aan het einde van de bijeenkomst heb je kennis en inzicht in wat goed klassenmanagement is en concrete tools waarmee jij aan de slag kan in de klas.

Workshopleider: Jitske van der Werf

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp

ICT workshops

Workshop 1: 30 oktober 2019
Workshop 2: 5 februari 2019
Workshop 3: 10 juni 2019
15:00 – 18:00 uur

Lukt het je thuis allemaal wel met je Facebook, Instagram en email? Maar wil je wel wat meer uitleg over de ICT tools die je als leraar kunt inzetten, meldt je dan nu aan voor onze ICT workshop(s).

Kom dan met je eigen mobiel, laptop of tablet naar deze workshop(s)! Het is mogelijk om alle drie de workshops te volgen of alleen de workshop waar jij het meest uit kan halen.

Voorafgaand aan de workshop(s) wordt er een gedetailleerde scan gedaan naar je ICT- competenties. Tussen de workshop(s) door blijft er contact via sociale media om met elkaar informatie uit te wisselen.

Workshop 1: bestaat uit een demonstratie van meerdere ICT tools voor de leraar zelf (hoe zorg je dat ICT je werk makkelijker en leuker maakt) en de leerlingen (klassenmanagement, onderwijskundig, passend in jouw onderwijssetting). Elke deelnemer krijgt een specifieke opdracht mee om uit te voeren.

Workshop 2: gaat verder in op van elkaar leren, ICT als middel voor onderwijs en de juiste doelen kunnen stellen.

Workshop 3: is hands-on: gebruik van digibord, administratie, meerwaarde van ICT in onderwijs en met name de nieuwsgierige houding om nieuwe dingen uit te proberen te bevorderen.

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp

Positieve bekrachtiging door feedback

Woensdag 22 april 2020
15:00 – 18:00 uur

Wil jij het belang leren kennen van procesgerichte feedback? Wil jij oefenen met geven en ontvangen van feedback? In deze workshop leer je de achtergronden kennen van growth en fixed mindset, feed up/feedback en feed forward, positieve bekrachtiging en oplossingsgerichte feedback. De theorie wordt afgewisseld met werkvormen om feedback geven en ontvangen te oefenen zodat jij er morgen meteen wat aan hebt. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van je eigen vragen.

Locatie: Pool West, Gildeweg 7b, Nootdorp