Skip to content

Hoe werkt invallen via Pool West?

Vrijwel alle basisscholen hebben door het schooljaar heen behoefte aan tijdelijke leerkrachten, soms voor korte, soms langere periode. Pool West wil daarom graag met jou in contact komen. Met de invalpool van Pool West kun je snel aan de slag. Vandaag een gesprek, morgen voor de klas.

Pool West werft

Op onze website vind je ook een vacaturebank. Daarin zijn veel, maar lang niet alle vacatures opgenomen. Het is daarom altijd nuttig om je bij ons aan te melden als je op zoek bent naar een (andere) baan als leerkracht.

Pool West luistert

Wie ervoor kiest om als invalkracht aan de slag te gaan, heeft daar zijn of haar eigen motivatie voor. De een wil vooral op meerdere scholen ‘snuffelen’ voordat hij of zij aan de eerste vaste baan begint. De ander heeft al een onderwijscarrière achter zich en wil niet meer gebonden zijn of op reis kunnen buiten de schoolvakanties. Weer anderen hebben een vaste (parttime) baan of zijn bezig een eigen bedrijf of praktijk op te zetten. Zij vinden het fijn om ernaast les te blijven geven. Wat is jouw motivatie? Wij horen dat graag en houden er bij het matchen rekening mee.

Pool West matcht

Een vacature is pas echt vervuld als de match naar ieders tevredenheid is. Daarom luisteren wij vooral tijdens het intakegesprek. Wij nemen jouw gegevens, je wensen en je eisen op in het profiel dat we van je maken in het programma InvalPool. Jij krijgt ook toegang tot dit programma en kunt je gegevens aanpassen als jouw situatie verandert. Op deze manier weet je zeker dat als jij een verzoek krijgt om in te vallen dit verzoek ook echt voor jou geschikt is. Wij doen verder helemaal niets met jouw gegevens. (Lees ons privacystatement.)

De scholen waarvoor wordt geworven, zijn allemaal aangesloten bij Pool West en daarmee zijn schoolidentiteit en -cultuur bekend bij het team dat de matches maakt. Ben jij als invalkracht ervaren en vind je je weg wel, of sta je aan het begin van je carrière? Bij het matchen wegen we dit soort factoren allemaal mee. 

Pool West regelt

Jij geeft door wanneer je beschikbaar bent en wordt door ons alleen voor die dagen gevraagd om in te vallen. Het doorgeven gaat heel gemakkelijk via InvalPool App.

Pool West is alleen tussenpersoon, je komt niet bij Pool West in dienst. Wel regelt Pool West het nodige papierwerk voor zowel de invalkracht als de school.