Invallen op basisscholen in regio Leiden

Invallen op basisscholen in regio Leiden
Yvonne werkt sinds het schooljaar 2018-2019 als invalleerkracht bij Pool West.


‘Kinderen iets leren is echt heel leuk!’

Een leven vol reizen en lesgeven combineren, dat zou juf Yvonne van Kasteren het liefste willen. En dat kan dankzij haar invalwerk bij Pool West. Met kortdurende invalverzoeken houdt ze de vrijheid om elk moment met de noorderzon te vertrekken.

Yvonne is na de pabo even invalleerkracht geweest, maar ze wilde toch verder studeren. Om daarnaast te werken, zocht ze een flexibele baan. Bovendien wilde ze nog wat van de wereld zien. “Ik wil twee weken van tevoren kunnen bepalen dat ik naar de andere kant van de wereld vertrek. Dat kan niet met een vaste baan, maar wel met het invalwerk bij Pool West.”

“Ik ben een hopper,” lacht Yvonne. “Ik heb in de afgelopen vijf jaar in drie verschillende steden gewoond en ben naar diverse uithoeken van de wereld gereisd. Als invaller kom ik op allerlei verschillende scholen, dus dat past perfect bij mij.”

Geen uitzendbureau
Yvonne koos er bewust voor bij Pool West in te vallen, een stichting zonder winstoogmerk. “Ik wilde niet bij een uitzendbureau werken, omdat zij meer geld vragen dan een docent kost. Daar kan ik me echt boos om maken, dat zij leraren wegkapen bij een stichting als Pool West. Zo vloeit het geld van de scholen weg bij de kinderen, terwijl je het juist daar wilt hebben.”

Zo vond Yvonne de website van Pool West. “Pool West biedt super veel flexibiliteit: je kunt zelf kiezen bij welke scholen, in welke regio’s en natuurlijk op welk moment je wilt invallen. Dat is ideaal. Ik kan zelfs per dagdeel mijn beschikbaarheid opgeven!”

Leergierige kinderen
Toen Yvonne verhuisde naar Leiden heeft ze even een kantoorbaan gehad. “Dat vond ik dodelijk saai. Ik miste de directe feedback. Ik had geen idee of ik mijn werk goed deed en voor wie ik het deed. Als je voor de klas staat, laten kinderen dat gauw genoeg weten!”

Omdat ze haar vrijheid wil behouden, doet Yvonne eigenlijk alleen kortdurende invalverzoeken van 1 of 2 dagen. Maar soms maakt ze een uitzondering. “Hier op de Hobbit in Leiderdorp vroegen ze in november of ik tot de kerst wilde blijven. Dat wilde ik wel; ik had toch geen reisplannen. Toen merkte ik dat ik het langduriger lesgeven toch gemist had. Ik vind het echt heel leuk om kinderen iets te leren en mijn klas was enorm leergierig. Ik kon steeds nieuwe dingen bedenken om hen iets bij te brengen.” Ze lacht: “Nu blijf ik toch tot het einde van het schooljaar.”

Bekijk alle vacatures voor invallers

  • Wis filters

Kom jij lesgeven als de meester ziek is?

De invalpool van Pool West biedt je een hoop mogelijkheden. Je hebt keuze uit maar liefst 68 scholen in Den Haag en 17 scholen in Rijswijk: kleine en grote scholen met uiteenlopende leermethodes en onderwijs vanuit diverse geloofsovertuigingen.

Je kunt bij Pool West zelf aangeven naar welke school of scholen jouw voorkeur uitgaat. En je mag ook nog eens zelf bepalen hoe vaak, wanneer en voor welke groep je invalt. Ben jij de invalleerkracht die we zoeken? Meld je dan nu aan!