Invallen op basisscholen in Pijnacker-Nootdorp

natasja_van_os2
Natasja – Pijnacker-Nootdorp


“Iedere week een boel blije gezichtjes”

Klimmen, rennen, vangen en gooien; voor veel kinderen vormt de gymles een favoriet onderdeel van de schooldag. Natasja van Os vindt het zien van de blije kinderen het leukste aan haar werk als gymdocente. Doordat ze invalt op verschillende scholen in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp, krijgt ze iedere week een heleboel blije gezichtjes te zien.

Sinds een half jaar geeft Natasja via Pool West gymles op verschillende basisscholen in de regio Pijnacker-Nootdorp. Na het behalen van haar HALO-diploma in de zomer van 2018 kon ze direct aan de slag via de invalpool. Natasja: ‘Fulltime banen als gymdocent zijn lastig te vinden. Ik besloot daarom op zoek te gaan naar invalwerk en stuitte op internet vrijwel direct op Pool West. Na mijn aanmelding kreeg ik al snel een uitnodiging voor een kennismaking.’

Een groot pluspunt aan Pool West vindt Natasja de vrijheid die er is om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe vaak ze voor de klas staat. Natasja: ‘Ik val fulltime in, maar als ik een keer niet kan, is nee zeggen ook prima.’ Daarnaast vindt ze het als net afgestudeerde docent fijn om eerst op verschillende scholen rond te kijken. Natasja: ‘Zo leer je verschillende soorten onderwijs kennen en leer je wat wel en niet bij je past.’

Na een periode van korte invalklussen, werkt ze nu twee vaste dagen per week op De Vlinderboom in Pijnacker. Daar is ze heel blij mee, want het liefst bindt ze zich voor langere tijd aan dezelfde school. ‘Pool West heeft mij daar heel goed bij geholpen’, geeft Natasja aan. Er waren meerdere kandidaten voor de vaste invalfunctie, maar door de aanbeveling van Pool West werd zij de gelukkige.

De vaste invaldagen in Pijnacker vult Natasja aan met invalwerk op andere basisscholen in de regio. ‘Het is erg leuk om op verschillende scholen les te geven, maar het onthouden van de namen en gezichten is wel eens lastig.’ Daar hebben de leerlingen duidelijk minder last van. ‘Hoi juf Natasja’, klinkt het verschillende keren vrolijk door de gang, gevolgd door een dikke knuffel.

Kom jij lesgeven als de meester ziek is?

De invalpool van Pool West biedt je een hoop mogelijkheden. Je hebt keuze uit maar liefst 11 verschillende scholen in Pijnacker en Nootdorp: kleine en grote scholen met uiteenlopende leermethodes en onderwijs vanuit diverse geloofsovertuigingen.

Je kunt bij Pool West zelf aangeven naar welke school of scholen jouw voorkeur uitgaat. En je mag ook nog eens zelf bepalen hoe vaak, wanneer en voor welke groep je invalt. Ben jij de invalleerkracht die we zoeken? Meld je dan nu aan!