Onderwijsassistenten, Leerkrachtondersteuners en NT2-leerkra

Type vacature: bepaalde tijd
Periode: Per direct - 07-07-2023
Aantal uur per week: 24 - 32 uur, 32 - 40 uur
Werkdagen: In Overleg
Groepen: Nieuwkomers

School

School: Bestuur SCOH
Onderdeel van: SCOH
Adres: , Regio Haaglanden

Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden is een schoolbestuur voor 32 basisscholen, 5 scholen voor speciaal onderwijs en 21 peuterscholen. Stuk voor stuk hebben de scholen van SCOH een unieke identiteit en samen vormen ze een kleurrijk palet. Kinderen kunnen zich bij SCOH optimaal ontplooien. Zij ontdekken de wereld en maken kennis met andere waarden en talenten. Daardoor ontwikkelen zij vertrouwen, in zichzelf én in de ander. SCOH heeft een eigen kenniscentrum. Hier verzorgen we trainingen en cursussen voor de medewerkers. We beschouwen het Kenniscentrum als een investering in onze onderwijskwaliteit. Want onze docenten en leerkrachten kunnen alleen goed onderwijs verzorgen als zij ook zelf blijven ontwikkelen. Het is belangrijk dat zij deskundig zijn in hun vak en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil jij graag iets betekenen voor leerlingen die nieuwkomer zijn in Nederland? Vind jij het belangrijk om kinderen een veilige plek te bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
 
De vacature 
In Den Haag leven en spelen veel kinderen met een migratieachtergrond. Zij hebben hun eigen land moeten achterlaten, hopend op een betere toekomst in Nederland. Al deze kinderen hebben recht op onderwijs. Het is belangrijk om deze kinderen een veilige plek te bieden.  
Momenteel zijn er te weinig Nieuwkomersgroepen. Om te voorkomen dat leerlingen onwenselijk lang thuiszitten starten we Landingsplaatsen. Doel is om de leerlingen een schools dagritme te laten ervaren, kennis te laten maken met de Nederlandse taal en socialisatie kan plaatsvinden door middel van sport en spelactiviteiten. 
Voor de Landingsplaatsen zijn wij op zoek naar pedagogisch bekwame mensen die voor de groep willen staan. Aanvullend zoeken we mensen die activiteiten met de leerlingen ondernemen zoals sport, spel, dans, creatieve vorming en sociaal-emotionele activiteiten.  
Zodra mogelijk stroomt een leerling door naar een Nieuwkomersgroep. Hier ligt het accent op de Nederlandse taalontwikkeling. Hiervoor zijn wij opzoek naar NT2-leerkrachten.  
 
Wie zoeken wij? 
Het vinden van personeel is een grote uitdaging. Wij zijn daarom breed op zoek naar bevoegde NT2-leerkrachten, leerkrachten in opleiding, onderwijsondersteunend personeel (onderwijsassistenten of leraarondersteuners) en personeel uit de kunst- & cultuursector, sport en/of welzijnswerk.  
Wil jij met deze groep leerlingen aan de slag, laat het ons weten!  
 
Wat bieden wij? 
Naast salaris en begeleiding, bieden wij jou een mooie en betekenisvolle werkplek op een school in de binnenstad van Den Haag! 
 
Tot slot 
Wordt jij enthousiast van deze vacature? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christiaan Eshuis, kwartiermaker Nieuwkomers via ceshuis@scoh.nl.  
Jouw sollicitatie, voorzien van CV en motivatie, kun je sturen naar de recruiter Nathalie van der Vorm, via solliciteren@scoh.nl.  

Solliciteren

Contactpersoon: Nathalie van der Vorm (recruiter)
E-mailadres: solliciteren@scoh.nl