Invallen op basisscholen in Zoetermeer

Invallen op basisscholen in Zoetermeer
Nafta & Florine – invallers uit Zoetermeer. Beide werken al meer dan twee jaar via Pool West.


“Je kunt je volledig focussen op het kind”

Juf Florine en meester Nafta genieten als invallers bij Pool West van lesgeven zonder vergaderingen en oudergesprekken. Ze vallen in op diverse basisscholen in de omgeving van Zoetermeer.

Nafta en Florine geven beide enkele dagen in de week les op De Buut in Zoetermeer. Florine: “Er hangt hier een hele fijne sfeer met veel humor, maar elke school heeft zijn eigen charme.” “Het team van leerkrachten kan een school maken of breken,” beaamt Nafta, “Gelukkig kan ik als invaller helemaal zelf kiezen waar ik wil werken.”

Combineren
Florine zat haar hele leven al fulltime in het onderwijs tot ze tijd wilde hebben om haar moeder te verzorgen. “Niemand zat daarna te wachten op een ouwe taart als vaste kracht. Als invaller levert mijn ervaring juist een belangrijke bijdrage. En door al die verschillende scholen leer ik nog steeds bij.” Nafta combineert zijn leraarschap met zorg voor zijn kinderen en een studie aan de pabo. “Ik kan nu gemakkelijk zelf bepalen wanneer ik vrij ben. Bovendien zie ik zo heel veel scholen, zodat ik straks precies weet wat ik wil.”

Zelf bepalen
Nafta verbaast zich hoe hard de invallers nodig zijn. “Als ik een nieuwe dag inrooster, krijg ik soms wel dertien verzoeken van basisscholen of ik kan komen invallen.” Volgens Florine laat Pool West zich gelukkig niet gek maken. “Het is een hele betrokken organisatie. Ze luisteren naar de wensen die je hebt. Ik wil bijvoorbeeld het liefst alleen aanstellingen voor een langere periode.” “En ik geef alleen groep vier of hoger les,” vult Nafta aan.

Waardering
“Het mooiste aan invaller zijn, is dat je je helemaal kunt focussen op het kind,” vertelt Florine, “Je hoeft je niet bezig te houden met vergaderingen en oudergesprekken. En het onderwijs is het leukste dat er is.” Nafta valt bij: “Je krijgt veel liefde en waardering van de kinderen. Ik kan een rotdag hebben, maar dan komt een kind naar mij toe en vraagt hoopvol: ‘Als de juf ziek is, kom jij dan weer invallen?’ Dan is mijn dag gered.”

Bekijk alle vacatures voor invallers

  • Wis filters

Kom jij lesgeven als de meester ziek is?

De invalpool van Pool West biedt je een hoop mogelijkheden. Je hebt keuze uit maar liefst 68 scholen in Den Haag en 17 scholen in Rijswijk: kleine en grote scholen met uiteenlopende leermethodes en onderwijs vanuit diverse geloofsovertuigingen.

Je kunt bij Pool West zelf aangeven naar welke school of scholen jouw voorkeur uitgaat. En je mag ook nog eens zelf bepalen hoe vaak, wanneer en voor welke groep je invalt. Ben jij de invalleerkracht die we zoeken? Meld je dan nu aan!