Werken via Pool West: dé invalpool voor het basisonderwijs in
Zuid-Holland

Vrijwel alle basisscholen hebben door het jaar heen behoefte aan tijdelijke leerkrachten en andere professionals. Soms voor een korte, soms voor een langere periode. Als invalpool zonder winstoogmerk vinden wij het belangrijk dat geen enkele klas een schooldag hoeft te missen vanwege de afwezigheid van een leerkracht. Ben jij die onderwijsprofessional die ons daarbij helpt?

Wie kunnen er invallen?

Leerkrachten
Als leerkracht ben jij van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van leerlingen in het basisonderwijs. En als invalkracht zorg jij dat hun ontwikkeling doorgaat, ook als de vaste leerkracht er even niet is. Of je nu een ervaren leerkracht bent die zijn weg wel vindt, je nog aan het begin van je carrière staat of er juist even tussenuit bent geweest; via Pool West kun je aan de slag op een manier die bij jou past.

Onderwijsondersteuners
Ook onderwijsassistenten, leraarondersteuners en pabo-studenten zijn onmisbaar op een basisschool. Of je nu met individuele of kleine groepjes leerlingen werkt, samen met de leerkracht voor de groep staat of het liefst zelfstandig de groep overneemt; jij zorgt ervoor dat leerlingen de hulp en aandacht krijgen die zij verdienen als de vaste juf of meester er niet is.

Andere professionals
Ook andere professionals, bijvoorbeeld vakdocenten bewegingsonderwijs, conciërges, IB’ers en (adjunct-)directeuren, kunnen zich bij Pool West aanmelden. De vraag naar deze specialisten is minder groot, maar de waarde als je kunt invallen wanneer de reguliere specialist afwezig is, is des te groter.

Alle geïnteresseerden
Lijkt het jou leuk om op een basisschool te werken, maar ben je hier niet specifiek voor opgeleid? Bekijk dan eens of werken als vakdocent iets voor jou is. Of informeer wat de mogelijkheden zijn voor een parttime ondersteunende baan of hoe je je kunt omscholen tot bijvoorbeeld leerkracht. Wil je graag met kinderen werken, maar twijfel je welke manier voor jou geschikt is? Neem gerust contact met ons op.

Werk dat bij jou past

Met bijna 250 aangesloten scholen in Zuid-Holland krijgt Pool West regelmatig nieuwe invalverzoeken binnen. Dat kunnen korte verzoeken zijn van één tot enkele dagen, of lange verzoeken van een paar weken tot een heel schooljaar.

Tijdens jouw inschrijving kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Wil je een eigen groep of zoek je juist flexibiliteit en afwisseling? Wil je alleen werken op scholen bij jou in de buurt, alleen in een bepaalde groep of volgens een specifiek onderwijsconcept? Wij houden hier rekening mee. Alles met als doel om werkelijk goede matches te maken; dat is het beste voor jou én voor de school.

Voordelen van invallen

Leerlingen tijdens het schooljaar zien ontwikkelen is het mooiste wat er is, maar soms past een vaste baan (tijdelijk) niet bij je. Misschien ben je toe aan meer vrijheid of vind je het gewoon leuk om regelmatig andere ondeugende koppies in de klas te hebben. Als invalkracht blijf je baas over je eigen agenda. Hierdoor is werken op een basisschool goed te combineren met bijvoorbeeld mantelzorg, een (nieuwe) studie, een baan buiten het onderwijs of een eigen onderneming. Daarnaast biedt invalwerk je de mogelijkheid om te ontdekken welke school of onderwijstype goed bij je past en kan je eens buiten de schoolvakanties op reis. Tot slot kan werken als invalkracht een nieuwe impuls aan je werkplezier geven, doordat de focus meer op lesgeven ligt en minder op alle zaken daaromheen.

De voordelen op een rijtje:

  • Jij bepaalt jouw agenda
  • Je leert verschillende basisscholen kennen
  • Werken dicht bij huis
  • Elke dag is anders
  • Je bouwt een netwerk op
  • Je kunt je volledig focussen op de kinderen
  • Te combineren met studie, een eigen bedrijf, mantelzorg of parttime baan
  • Snelle instroom naar een vaste baan
  • Invallen zonder extra kosten voor de school

Inschrijven en invallen: wat kan je verwachten?

Als je je aanmeldt als invalkracht, nemen we binnen twee werkdagen contact op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dat gesprek horen we graag hoe jouw ideale baan er uitziet en vertellen we je meer over wat je van ons mag verwachten. Nog steeds enthousiast? Dan maken we je inschrijving definitief en krijg je je eigen profiel in ons planningssysteem.

Wij werken met het planningssysteem InvalPool. Scholen met een vervangingsvraag dienen hier hun invalverzoeken in, waarna wij op zoek gaan naar een match. Komen jouw wensen overeen met de vraag van de school? Dan ontvang je per mail een uitnodiging voor het invalverzoek. Ben je enthousiast? Dan kun je het verzoek eenvoudig accepteren. Heb je geen interesse? Dan gaan we gewoon weer verder voor je op zoek. Als je akkoord hebt gegeven op een kort verzoek, kun je direct aan de slag. Bij een langer verzoek vindt er eerst een kennismaking tussen jou en de directie plaats.

Ga je liever zelf op zoek naar een (tijdelijke) vacature? Neem dan eens een kijkje tussen onze inval– en reguliere vacatures. Pool West bemiddelt alleen voor de invalvacatures. Voor de reguliere vacatures geldt dat je kunt solliciteren bij de basisschool zelf.

In dienst bij de school

Zodra je gaat invallen, kom je in dienst bij het schoolbestuur waar de invalschool toe behoort. Hierdoor val je onder de CAO PO, bouw je pensioen op en heb je recht op alle (secundaire) arbeidsvoorwaarden die binnen de CAO geregeld zijn. Dit betekent ook dat de school jou direct uitbetaalt en er dus geen grote marge naar een uitzendbureau gaat. Mocht je bovendien willen doorstromen naar een vaste aanstelling, dan rekenen wij geen overname-fee.

Pool West vraagt tijdens jouw inschrijving eenmalig al je gegevens en documenten op die nodig zijn voor jouw aanstelling en uitbetaling. Hierdoor hoef je dit maar één keer aan te leveren, ook als je bij meerdere besturen gaat werken. Omdat we jouw privacy belangrijk vinden, worden jouw gegevens bewaard in een database waar alleen daartoe geautoriseerde medewerkers van Pool West en aangesloten schoolbesturen, scholen en administratiekantoren bij kunnen (zie ook ons privacybeleid).

Meer informatie en aanmelden

Heb je twijfels of invallen wel echt iets voor jou is? Wij denken graag met je mee. Schroom niet om contact met ons op te nemen via 085-0408628 of info@poolwest.nl.

Iedere maand bieden we je daarnaast de gelegenheid om aan te schuiven bij een Q&A sessie met een ervaren invalkracht. Hier komen ervaringen over kortdurend invalwerk aan bod, worden tips en tricks gedeeld en is er ruimte voor al jouw vragen en inbreng.