Skip to content

Werken in het onderwijs

Onderwijsloket

Onderwijsloket is een online platform met alle informatie over werken in het onderwijs. Overweeg jij een carrière als leraar in het onderwijs? Of wil jij binnen het onderwijs doorgroeien of een overstap maken naar een andere sector? Het Onderwijsloket beantwoordt al je vragen. Welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken.

Herintreden

Is het al een tijdje geleden dat je voor de klas hebt gestaan? Wie een pabo-diploma bezit, kan via Pool West aan de slag als herintreder in het basisonderwijs. Pool West heeft samen met aangesloten scholen een speciaal leer/werktraject opgezet om herintreders weer goed toegerust voor de klas te krijgen.

Zij-instromer

Heb je altijd al op een basisschool willen werken maar ben je (nog) niet bevoegd? Het zij-instroomtraject bied je de mogelijkheid om via een geschiktheidsassessment en een verkort scholingstraject een bevoegdheid te krijgen als leraar in het (speciaal) basisonderwijs.

Informatiebijeenkomsten

Heb je in interesse of wil je graag in het (basis)onderwijs werken, maar heb je nog niet de juiste diploma’s op zak? Speciaal voor jou organiseert Pool West regelmatig informatiebijeenkomsten ‘Is werken in het onderwijs wat voor jou?’