Trainingsaanbod

Wij bieden onze invalkrachten volop kansen voor ontwikkeling en professionalisering. Werk je via Pool West? Dan organiseren we regelmatig interessante trainingen voor jou met onderwerpen voor het individuele kind, de hele klas of voor de ouders. Elke training is op de woensdagmiddag.

Het trainingsaanbod van Pool West is divers qua omvang. Afhankelijk van het aantal deelnemers vinden de workshops plaats op het kantoor van Pool West, Gildeweg 7 b te Nootdorp of op een aangesloten school bij Pool West in de omgeving van Nootdorp. De trainingslocatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen vervoer (gratis parkeren) en het openbaar vervoer.

Gratis deelnemen

Deelname aan de trainingen is gratis als je bij Pool West bent ingeschreven. Het maakt dus niet uit of je een ervaren leerkracht bent, een onderwijsassistent, zij-instromer of een leraar in opleiding.

Ben je niet bij ons ingeschreven, maar wil je wel deelnemen? Als er nog ruimte is, kan dat tegen betaling. We schrijven je dan in op de reservelijst en nemen 10 dagen voorafgaand aan de workshop contact met je op over de beschikbaarheid en wijze van betaling. Deelnemen aan een Q&A sessie is altijd gratis, ook als je (nog) niet bent ingeschreven.

De trainingen

In schooljaar 2022 – 2023 bieden we naast de interessante training ‘zelfverzekerd voor de klas’ ook verschillende Q&A sessies aan voor leerkrachten die kortdurend invalwerk doen of willen gaan doen.

Overweeg jij kortdurend invalwerk in het basisonderwijs te doen? Of ben je al begonnen, maar wil je meer handvatten om sterker in je schoenen te staan? Speciaal voor jou organiseren we iedere maand een sparringsessie met een ervaren leerkracht die vertelt over zijn ervaringen als invaller, tips en tricks deelt en waar er ruimte is voor al jouw vragen en inbreng.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

 • Omgaan met verschillende lessen, methodes en denominaties
 • Verantwoordelijkheden en jouw eigen inbreng
 • Digitale vaardigheden en mogelijkheden
 • ‘De juf doet het altijd zo’; hoe ga je hiermee om?
 • Gedrag en weerstand bij leerlingen
 • Werktijden, ontvangst en aanspreekpunt op school
 • Begroeten bij de deur, naar buiten gaan en op pad met de leerlingen
 • Bijzondere dagen: uitjes, verjaardagen en andere vieringen

Let op: de focus tijdens deze sessies ligt op kortdurend invalwerk van één of enkele dagen. Wil je meer weten over of je inschrijven voor langdurig invalwerk? Neem dan contact op met Pool West of schrijf je direct in als invaller.

Locatie: online via Teams

Tijdstip: 15.30 – 16.30 uur

Data: 12 april (meer data worden later bekend gemaakt)

Zelfverzekerd voor de klas

Er is veel vraag naar onderwijs (ondersteunend) personeel en er wordt ook veel van hen verwacht. Onderwijsassistenten krijgen steeds meer verantwoordelijkheden, vakdocenten worden ingezet als de vaste leerkracht er niet is en ook (inval)leerkrachten staan steeds weer voor nieuwe situaties.

Deze meerdaagse training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die met meer zelfvertrouwen in de klas wil staan. Of je nu met kleine groepjes werkt, leerlingen één op één begeleidt of juist de hele groep onder je hoede hebt. Er komen drie onderwerpen aan bod, die elk in een serie van twee middagen worden behandeld:

 • Klassenmanagement
  Een optimale leeromgeving vraagt om orde in de klas. Hoe zorg je daar nu voor als leerkracht, vakdocent of onderwijsassistent?
  Data: 14 & 28 september 2022
 • Pedagogiek en didactiek
  Leer meer over het verschil tussen interpreteren en waarnemen, de drie basisbehoeften, didactische modellen, een growth en fixed mindset, complimenten geven en het stimuleren van sociale vaardigheden
  Data: 19 oktober & 2 november 2022
 • Special educational needs
  Niet ieder kind heeft dezelfde mogelijkheden en talenten. Hoe ga je om met deze verschillen en hoe zorg je ervoor dat iedere leerling optimaal mee kan doen? Tijdens deze training leer je meer over executieve functies en gedrag, adhd, hoogbegaafdheid, dyslexie en autisme
  Data: 11 & 25 januari 2023

Dit schooljaar worden er geen trainingen meer aangeboden. Houd deze pagina in de gaten voor het trainingsaanbod van schooljaar 2023 - 2024.