Trainingsaanbod

Wij bieden onze invalkrachten volop kansen voor ontwikkeling en professionalisering. Werk je via Pool West? Dan organiseren we regelmatig interessante trainingen voor jou met onderwerpen voor het individuele kind, de hele klas of voor de ouders. Elke training is op de woensdagmiddag.

Het trainingsaanbod van Pool West is divers qua omvang. Afhankelijk van het aantal deelnemers vinden de workshops plaats op het kantoor van Pool West, Gildeweg 7 b te Nootdorp of op een aangesloten school bij Pool West in de omgeving van Nootdorp. De trainingslocatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen vervoer (gratis parkeren) en het openbaar vervoer.

Gratis deelnemen

Deelname aan de trainingen is gratis als je bij Pool West bent ingeschreven. Het maakt dus niet uit of je een ervaren leerkracht bent, een onderwijsassistent, zij-instromer of een leraar in opleiding.

Ben je niet bij ons ingeschreven, maar wil je wel deelnemen? Als er nog ruimte is, kan dat tegen betaling. We schrijven je dan in op de reservelijst en nemen 10 dagen voorafgaand aan de workshop contact met je op over de beschikbaarheid en wijze van betaling. Deelnemen aan een Q&A sessie is altijd gratis, ook als je (nog) niet bent ingeschreven.

De trainingen

In schooljaar 2023 – 2024 staan er weer een aantal interessante trainingen op het programma. Ook kun je je aanmelden voor een Q&A over kortdurend invalwerk. Lees snel verder voor meer informatie of schrijf je direct in! 

Werken in het onderwijs is het mooiste dat er is, maar kan ook de nodige uitdagingen meebrengen. De rol van onderwijsassistenten wordt complexer, vakdocenten staan steeds vaker zelfstandig voor de klas en ook als leerkracht kom je geregeld nieuwe situaties tegen. Vraag jij je wel eens af of je het in jouw rol wel goed genoeg doet? Ben je op zoek naar tools, achtergrondinformatie of ervaringen van collega’s? Of wil je jouw bestaande kennis opfrissen? Dan is dit een interessante training voor jou!

Tijdens vier trainingsdagen komen verschillende onderwerpen aan bod die jou helpen (weer) zelfverzekerd voor de klas te staan. Je kunt je voor de hele training opgeven, maar het is ook mogelijk de modules los van elkaar te volgen. Dit kun je verwachten:

Klassenmanagement
Datum: 6 september 2023
Goed klassenmanagement vormt de basis voor een goed leer- en werkklimaat. Tijdens deze middag komen onderwerpen als differentiatie, orde en regels en het organiseren van lesmaterialen en onderwijsmiddelen aan bod.

Pedagogiek en didactiek
Datum: 1 november 2023
Deze module staat volledig in het teken van pedagogiek en didactiek. Je leert o.a. het verschil tussen waarnemen en interpreteren en de growth en fixed mindset. Ook komen de drie basisbehoeften, leerkuilen, complimenten geven en het stimuleren van sociale vaardigheden aan bod.

Gedrag 
Datum: 17 januari 2024
Tijdens deze middag worden er een aantal gedragskenmerken besproken en gekoppeld aan executieve functies. Daarnaast zal je kijken naar je eigen gedrag in combinatie met de verschillende gedragskenmerken bij kinderen.

Coöperatieve werkvormen en bewegend leren
Datum: 6 maart 2024
Hoe kunnen we een dynamische leeromgeving creëren waarbij motivatie, interactie en leerresultaten worden bevorderd? In deze module krijg je handvatten om het leren weer leuk en actief te maken.

Locatie: volgt

Tijdstip: 14.30 - 17.30 uur

Wil jij één of meer modules volgen? Schrijf je dan snel in!

Ben jij leerkracht (in opleiding) en overweeg je kortdurend invalwerk in het basisonderwijs te doen? Of ben je al begonnen, maar wil je meer handvatten om sterker in je schoenen te staan? Dan biedt Pool West jou een unieke kans om met een ervaren (inval-) leerkracht te sparren. 

Onderwerpen die o.a. aan bod kunnen komen zijn:

  • Omgaan met verschillende lessen, methodes en denominaties
  • Verantwoordelijkheden en jouw eigen inbreng
  • Digitale vaardigheden en mogelijkheden
  • ‘De juf doet het altijd zo’; hoe ga je hiermee om?
  • Gedrag en weerstand bij leerlingen
  • Werktijden, ontvangst en aanspreekpunt op school
  • Begroeten bij de deur, naar buiten gaan en op pad met de leerlingen
  • Bijzondere dagen: uitjes, verjaardagen en andere vieringen

De Q&A richt zich op kortdurend invalwerk van één of enkele dagen. Je kunt er al je vragen stellen, een eigen casus inbrengen en tips, trics of ervaringen uitwisselen.

Wil je meer weten over of je inschrijven voor langdurig invalwerk? Neem dan contact op met Pool West of schrijf je direct in als invaller.

Locatie: online via Teams

Datum en tijdstip: in overleg met jou en de andere leerkracht