In voor een uitdaging? Kom werken als docent in het basisonderwijs!

Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen, iedere dag is een nieuw avontuur en er is volop ruimte om jouw creativiteit. Bij Pool West kun je parttime en fulltime werken. Past een fulltime baan (tijdelijk) niet bij jou? Dan kun je via Pool West flexibel als docent in het primair onderwijs blijven werken. Liever langdurig een vaste groep? We hebben volop keuze en mogelijkheden die bij jou passen.

Invallen als docent in het basisonderwijs

Als invalkracht in het basisonderwijs zorg je ervoor dat de ontwikkeling van leerlingen doorgaat, ook als de vaste juf of meester er niet is.

Hoe jouw baan als invaller er precies uitziet is helemaal afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Tijdens jouw inschrijving geef je namelijk zelf aan hoeveel je wilt werken, waar je wilt werken, op wat voor scholen en in welke groepen. Heb je andere wensen of voorwaarden? Ook daar houden we rekening mee.

Wil je weten hoe invallen via Pool West precies gaat? Lees dan verder op deze pagina.

Herintreden

Ben jij in het bezit van een pabo-diploma en zou je graag weer lesgeven, maar heb je al tijdje niet meer voor de klas gestaan? Via Pool West kun je ook als herintreder aan de slag als leraar in het basisonderwijs. We maken voor iedere herintreder een leer-werktraject op maat om hun goed uitgerust voor de klas te krijgen. Dit traject duurt ongeveer 2 à 6 maanden en je kunt beginnen wanneer het jou uitkomt! 

Interesse?Neem gerust contact op over de mogelijkheden die we voor jou hebben.

Omscholen en zij-instromen

Om als leerkracht in het basisonderwijs te werken heb je een pabo-diploma of lesbevoegdheid nodig. Er zijn verschillende routes om die te halen. Je kunt bijvoorbeeld in voltijd studeren, werken en leren combineren, de opleiding versneld volgen of via het zijinstroom-traject jouw lesbevoegdheid halen. Als pabo-student kun je naast je opleiding zelfs al invallen.

Arbeidsvoorwaarden

Zodra je gaat invallen kom je in dienst bij het schoolbestuur waar de invalschool toe behoort. Hierdoor val je onder de CAO PO, bouw je pensioen op en heb je recht op alle (secundaire) arbeidsvoorwaarden die binnen de CAO geregeld zijn.

Als invalkracht wordt je op basis van je ervaring of laatstverdiende salaris in de LB schaal ingeschaald. Wanneer je extra verantwoordelijkheden hebt of in het speciaal onderwijs invalt, is inschaling in LC gebruikelijk. Heb je eerder een hogere functie gehad? Dan kan soms in overleg met het schoolbestuur en/of de directie waar je gaat invallen jouw laatstverdiende salaris gevolgd worden.

Meld je aan

Heb jij de pabo gedaan en heb jij je diploma behaald? Kun je niet wachten om als invalkracht aan de slag te gaan? Meld je dan direct aan als invaller. Binnen twee werkdagen na je aanmelding nemen we contact met je op om een (digitaal) kennismakingsgesprek in te plannen.

Wil je alvast weten waar je straks kan werken? Bekijk dan snel onze invalvacatures. Ook reguliere vacatures in de regio staan op onze vacaturebank; bij interesse solliciteer je rechtstreeks bij de school.