Leerwerkplek onderwijsassistent

Werken op een basisschool is het leukste dat er is. Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen, iedere dag is anders en er is volop ruimte voor jouw creativiteit. Om onderwijsassistent te worden doe je de twee- tot driejarige opleiding Onderwijsassistent op mbo niveau. Daar combineer je werken en leren via stages of op een vaste leerwerkplek.

Werken en leren

Bij de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) ga je één dag per week naar school en werk je minimaal twee dagen per week in het (basis)onderwijs. Zo kun je wat je op school leert gelijk toepassen in de praktijk. Deze manier van leren past bij je als je al wat levenservaring hebt, graag leert door te doen of de studie wil combineren met jouw gezinsleven.

Voordat je aan de BBL-opleiding mag beginnen, heb je een leerwerkplek nodig. Je solliciteert hiervoor zelf bij scholen bij jou in de buurt. Om de zoektocht voor jou wat makkelijker te maken, vind je op deze pagina een overzicht van al onze aangesloten basisscholen.

Leren en stage

Doe je de beroepsopleidende leerweg (BOL), dan ga je de hele week naar school en loop je één of meerdere stages. Dit heet de beroepspraktijkvorming (BPV). Wanneer je de stage(s) loopt verschilt per mbo-instelling. Deze opleidingsvariant past goed bij mensen die nog niet zo lang hun vmbo-diploma hebben of nog recht hebben op studiefinanciering.

Kies jouw mbo

Wil je weten waar je de opleiding kan doen? Bekijk dan de mbo’s in Zuid-Holland die deze opleiding aanbieden. Er zijn genoeg locaties, waardoor er voor iedereen een geschikte opleiding te vinden is.

Verder studeren

Ben je na het halen van de diploma nog niet uitgeleerd? Dan kan je de tweejarige opleiding tot leraarondersteuner doen of op hbo niveau verder studeren aan de pabo.

Vacatures

Ben je al onderwijsassistent en zoek je een leuke school om te werken? Bekijk dan snel onze reguliere en invalvacatures of schrijf je direct in als invaller.