Leraarondersteuner worden

Wil je je als onderwijsassistent verder ontwikkelen? Of wil je graag de pabo doen, maar is de stap naar het hbo nog te groot? Dan is de praktijkgerichte opleiding Pedagogisch Educatief Professional echt iets voor jou. Het niveau van deze tweejarige associate degree (Ad) ligt tussen mbo niveau 4 en hbo bachelor in en leidt je o.a. op tot leerkrachtondersteuner.

Als leraarondersteuner werk je op een (basis)school en ben je een professional op het gebied van de doorgaande ontwikkeling van het kind. Je hebt uitgebreide pedagogische en didactische kennis, kan zelfstandig lessen voorbereiden, verzorgt instructies aan (groepen) leerlingen en begeleidt hen zelfstandig. Kortom: een boeiende, afwisselende en verantwoordelijke baan, waarin je dagelijks intensief contact met de leerlingen hebt.

Kies jouw opleiding

Er zijn verschillende hogescholen waar je de opleiding Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) kunt doen. De opleiding duurt twee jaar en kun je in voltijd of deeltijd volgen. Vraag bij jouw huidige opleiding of werkgever of zij een goede hogeschool voor jou weten, of bekijk de websites van hogescholen bij jou in de buurt.

Verder studeren

Heb je na je studie de ambitie om verder te leren? Dan is de pabo een logische vervolgstap. Met jouw Ad. diploma op zak kun je in twee tot drie jaar je bachelor halen. Daarna kun je als volledig bevoegd leerkracht in het basisonderwijs aan de slag!

Vacatures

Ben je al aan de opleiding tot leraarondersteuner begonnen en zoek je een leuke en leerzame bijbaan? Of ben je al leerkrachtondersteuner en op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Bekijk dan snel onze vacatures of schrijf je direct in als invaller bij Pool West.