Val jij voortaan in als leraarondersteuner?

Heb jij een diploma onderwijsassistent of leraarondersteuner of ben je een gevorderd pabo-student? Dan kun je als invalkracht via Pool West aan de slag! Bij Pool West bepaal je zelf hoeveel dagen per week je werkt en welke groepen jij wilt ondersteunen.

Invallen als leraarondersteuner

Als leraarondersteuner werk je zelfstandiger en heb je meer verantwoordelijkheden dan als onderwijsassistent. Je bent een professional op het gebied van de doorgaande ontwikkeling van het kind en hebt uitgebreide pedagogische en didactische kennis. Soms geef je zelf instructie aan (groepen) leerlingen en je kan hen zelfstandig begeleiden.

Leraarondersteuners kunnen kort- en langdurig invallen. Bij korte verzoeken van één of enkele dagen draai je onder supervisie zelfstandig de groep. Bij lange verzoeken is er extra begeleiding vanuit de basisschool, of combineer je ondersteunende taken met af en toe zelf lesgeven.

Via Pool West kun je als leraarondersteuner werken wanneer je een geschikte opleiding hebt afgerond, bijvoorbeeld Ad. PEP of bijscholing via een particuliere aanbieder. Daarnaast kun je als ervaren onderwijsassistent of pabo-student soms ook als leraarondersteuner invallen.

Inval-leraarondersteuner met diploma
Heb jij je opleiding tot leraarondersteuner afgerond en je diploma op zak? Test jouw vaardigheden in de praktijk als invaller! Doordat je als invalkracht flexibel werkt, kun je werken op een basisschool combineren met bijvoorbeeld een (deeltijd) opleiding, mantelzorg of een baan buiten het onderwijs. Ook kan het jouw kans zijn om de overstap naar het basisonderwijs te maken wanneer het nog niet is gelukt om een vaste baan te vinden.

Doordat je op verschillende scholen werkt, kom je er bovendien gelijk achter wat voor soort school of onderwijsconcept het beste bij je past.

En wil je doorstromen naar een reguliere baan? Dan heb je bij openstaande vacatures op jouw favoriete school een streepje voor omdat het team en de leerlingen jou al kennen.

Inval-onderwijsassistent als pabo-student of ervaren onderwijsassistent
Wanneer je over de helft van je pabo-opleiding bent of al ervaring hebt opgedaan als onderwijsassistent, ben je misschien toe aan meer uitdaging. Je kunt dan als leraarondersteuner gaan werken. Zo leer je meteen verschillende scholen, groepen en onderwijssystemen kennen om erachter te komen wat bij jou past.

Hoeveel verantwoordelijkheid je krijgt als invallende leraarondersteuner via Pool West hangt af van jouw vaardigheden, wensen en de lengte van je invalbeurt. Bij korte verzoeken van één dag draai je als leraarondersteuner onder supervisie zelfstandig de groep. Bij lange verzoeken is er extra begeleiding vanuit de school of je combineert ondersteunende taken met af en toe zelf een les geven.

Als je het aandurft om een hele dag zelfstandig voor de groep te staan, kun je invallen als leraarondersteuner ook combineren met een voltijd studie. Wanneer je eens een dag geen stage of college hebt, kun je op die dag aan de slag als invalkracht.

Arbeidsvoorwaarden

Zodra je gaat invallen kom je in dienst bij het schoolbestuur waar de invalschool toe behoort. Hierdoor val je onder de CAO PO en heb je recht op alle (secundaire) arbeidsvoorwaarden die binnen de CAO geregeld zijn. Als onderwijsassistent wordt je ingeschaald in OOP schaal 4, 5 of 6 en als leraarondersteuner in schaal 7. Je definitieve inschaling is afhankelijk van je laatstverdiende salaris en de taken die je gaat doen.

Meld je aan

Ben jij in het bezit van een diploma leraarondersteuner? Of heb je een relevante achtergrond en wil je graag wat meer uitdaging? Meld je dan direct aan als invaller. Binnen twee werkdagen na je aanmelding nemen we contact met je op om een (digitaal) kennismakingsgesprek in te plannen.

Ben je nog niet in het bezit van relevante werkervaring of een diploma, maar overweeg je wel de overstap naar het basisonderwijs te maken? Lees dan meer over de verschillende omscholingsmogelijkheden, neem deel aan een informatiebijeenkomst of ontdek of werken als vakdocent of als DoeDag-docent op dit moment bij je past.

Wil je alvast weten waar je straks kan invallen? Bekijk dan snel onze invalvacatures. Ook reguliere vacatures in de regio staan op onze vacaturebank; bij interesse solliciteer je rechtstreeks bij de school.

Meer informatie

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt om als onderwijsassistent of leraarondersteuner te werken? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op; dan gaan we samen je mogelijkheden na. Meer informatie over hoe invallen in de praktijk gaat, lees je op deze pagina.