Diploma op zak of pabo-student? Ga aan de slag als onderwijsassistent!

Heb jij een diploma onderwijsassistent, doe je de pabo of heb je relevante werkervaring en wil je graag op een basisschool werken? Dan kun je als invalkracht via Pool West aan de slag! Bij Pool West bepaal je zelf hoeveel dagen per week je werkt en welke groepen jij wilt ondersteunen.

Invallen als onderwijsassistent

Als onderwijsassistent heb je dagelijks veel contact met kinderen. Je ondersteunt de leerkracht in de groep of werkt zelfstandig met kleine groepjes of individuele leerlingen. Op die manier zorg je ervoor dat alle leerlingen de aandacht en hulp krijgen die zij verdienen.

Inval-onderwijsassistenten worden vooral voor langere tijd gezocht. Dat kan variëren van enkele weken tot een heel schooljaar. Het verschilt per school wat je taken precies zullen zijn; tijdens de kennismaking zal de directie dit met je bespreken. Heb je zelf een voorkeur, bijvoorbeeld om vooral met individuele leerlingen te werken, dan houden wij daar natuurlijk rekening mee.

Je kunt via Pool West als onderwijsassistent werken wanneer je de mbo-opleiding tot onderwijsassistent succesvol hebt afgerond of een pabo-student bent. Ook zijn er mogelijkheden wanneer je wel een relevante achtergrond, maar geen geschikt diploma hebt. Bijvoorbeeld als je ervaring hebt in de kinderopvang, in het lesgeven aan kinderen als muziek- of vakdocent of wanneer je andere sociale en/of educatieve ervaring meeneemt.

Inval-onderwijsassistent met diploma
Heb jij je mbo-opleiding tot onderwijsassistent afgerond en je diploma op zak? Dan kun je in de praktijk aan de slag! Doordat je als invalkracht flexibel werkt, kun je werken op een basisschool combineren met bijvoorbeeld een (deeltijd) opleiding, mantelzorg of een baan buiten het onderwijs. Ook kan het jouw kans zijn om de overstap naar het basisonderwijs te maken wanneer het nog niet is gelukt om een vaste baan te vinden.

Doordat je op verschillende scholen werkt, kom je er bovendien gelijk achter wat voor soort school of onderwijsconcept het beste bij je past.

En wil je doorstromen naar een reguliere baan? Dan heb je bij openstaande vacatures op jouw favoriete school een streepje voor omdat het team en de leerlingen jou al kennen.

Inval-onderwijsassistent als pabo-student
Zit jij nog in de start van je opleiding? Dan kun je als onderwijsassistent naast de vaste leerkracht in de praktijk aan de slag of met kleine groepjes en individuele leerlingen aan de gang gaan. Als onderwijsassistent krijg je veel mee van het reilen en zeilen op een school. Je kijkt de fijne kneepjes van het vak af van de juf of meester waarmee je samenwerkt en hebt veel interactie met de leerlingen.

Omdat scholen het liefste voor langere tijd een onderwijsassistent hebben, is het invallen als pabo-student vooral geschikt voor studenten die een deeltijd of digitale pabo-variant volgen en op vaste dagen in de week kunnen werken.

Inval-onderwijsassistent met relevante werkervaring
Wil jij invallen als onderwijsassistent en heb jij relevante werkervaring in bijvoorbeeld de kinderopvang, het lesgeven aan kinderen als muziek- of vakdocent of andere sociale en/of educatie?

Arbeidsvoorwaarden

Zodra je gaat invallen, kom je in dienst bij het schoolbestuur waar de invalschool toe behoort. Hierdoor val je onder de CAO PO en heb je recht op alle (secundaire) arbeidsvoorwaarden die binnen de CAO geregeld zijn. Als onderwijsassistent wordt je ingeschaald in OOP schaal 4, 5 of 6 en als leraarondersteuner in schaal 7. Je definitieve inschaling is afhankelijk van je laatstverdiende salaris en de taken die je gaat doen.

Meld je aan

Ben jij in het bezit van een diploma onderwijsassistent? Of heb je een relevante achtergrond en wil je graag de overstap naar het basisonderwijs maken? Meld je dan direct aan als invaller. Binnen twee werkdagen na je aanmelding nemen we contact met je op om een (digitaal) kennismakingsgesprek in te plannen.

Ben je nog niet in het bezit van relevante werkervaring of een diploma, maar overweeg je wel de overstap naar het basisonderwijs te maken? Lees dan meer over de verschillende omscholingsmogelijkheden, neem deel aan een informatiebijeenkomst of ontdek of werken als vakdocent of als DoeDag-docent op dit moment bij je past.

Wil je alvast weten waar je straks kan invallen? Bekijk dan snel onze invalvacatures. Ook reguliere vacatures in de regio staan op onze vacaturebank; bij interesse solliciteer je rechtstreeks bij de school.

Meer informatie

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt om als onderwijsassistent of leraarondersteuner te werken? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op; dan gaan we samen je mogelijkheden na. Meer informatie over hoe invallen in de praktijk gaat, lees je op deze pagina.