Ben je pabo-student en op zoek naar een bijbaan? Word invaller!

Ben jij als pabo-student op zoek naar een relevante bijbaan? Dan is invallen via Pool West echt iets voor jou. Als invaller kun je helemaal zelf bepalen hoeveel dagen per week je wilt werken.

Tijdens je opleiding kun je als pabo-student met een bijbaan als invaller al relevante werkervaring opdoen voor het beroep van leraar. Lesgeven aan het jongere en oudere kind en op verschillende scholen is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw eigen visie op het primair onderwijs. Zo breid je je netwerk uit en kom je erachter welke school of welk onderwijstype het beste bij je past. Tegelijkertijd help je om het lerarentekort tegen te gaan.

Bij Pool West geef je zelf aan wanneer en op welke manier jij wilt invallen. Wisselt je rooster iedere zeven weken of weet je pas een week van tevoren wanneer je kan? Wil je alleen in de ondersteuning of juist zelfstandig voor de groep? Werk je het liefst in de stad van je opleiding of liever dichtbij huis? Wij houden er rekening mee en jij bepaalt altijd of je een opdracht wel of niet aanneemt.

Invallen als pabo-student

Op welke manier je jouw werkervaring precies opdoet, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld van hoeveel studiepunten je al hebt behaald, of je in deeltijd of voltijd studeert en wat je aan stage-ervaring meeneemt. En natuurlijk van hoeveel dagen per week jij zelf hebt om te werken als invaller.

Beginnende pabo-student
Zit jij nog aan het begin van je studie, bijvoorbeeld in je eerste jaar? Dan kun je op een basisschool werken als onderwijsassistent. Je staat dan naast de vaste leerkracht in de groep of gaat met kleine groepjes en individuele leerlingen aan de slag. Als onderwijsassistent krijg je veel mee van het reilen en zeilen op een school. Je kijkt de fijne kneepjes van het vak af van de juf of meester waarmee je samenwerkt en hebt veel interactie met de leerlingen.

Scholen zoeken het liefste ondersteuning voor langere tijd. Hierdoor is invallen als onderwijsassistent vooral geschikt voor studenten die een deeltijd of digitale pabo-variant volgen en op vaste dagen in de week kunnen werken.

Gevorderde pabo-student
Wanneer je over de helft van je opleiding bent en tijdens je stages meerdere scholen en groepen hebt meegemaakt, ben je misschien toe aan meer uitdaging. Je kunt dan ook als leraarondersteuner gaan werken.

Als invallende leraarondersteuner via Pool West kun je verzoeken krijgen voor korte en lange invalbeurten. Bij korte verzoeken van één dag draai je als leraarondersteuner onder supervisie zelfstandig de groep. Zo pas je de kennis die je tijdens jouw stages hebt opgedaan direct toe in de praktijk. Bij lange verzoeken is er extra begeleiding vanuit de school of je combineert ondersteunende taken met af en toe zelf een les geven.

Als je het aandurft om een hele dag zelfstandig voor de groep te staan, kun je invallen als leraarondersteuner ook combineren met een voltijd studie. Wanneer je eens een dag geen stage of college hebt, kun je op die dag aan de slag als invalkracht.

Arbeidsvoorwaarden

Zodra je gaat invallen, kom je in dienst bij het schoolbestuur waar de invalschool toe behoort. Hierdoor val je onder de CAO PO en heb je recht op alle (secundaire) arbeidsvoorwaarden die binnen de CAO geregeld zijn. Zolang je nog studeert, word je ingeschaald in OOP schaal 4, 5, 6 of 7. Je definitieve inschaling is afhankelijk van je laatstverdiende salaris, hoe ver je in je opleiding gevorderd bent en welke taken je precies gaat doen.

Door via Pool West in te vallen, stroom je bovendien makkelijk door naar een reguliere functie. Waar uitzendbureaus vaak een hoge overname-fee rekenen, werkt Pool West kosteloos aan jouw nieuwe uitdaging mee. Handig wanneer je na je afstuderen op zoek gaat naar een vaste baan!

Meld je aan

Studeer jij aan de pabo en wil je relevante werkervaring op een basisschool opdoen? Meld je dan direct aan als invaller. Binnen twee werkdagen na je aanmelding nemen we contact met je op om een (digitaal) kennismakingsgesprek in te plannen.

Studeer je nog niet aan de pabo, maar overweeg jij je om te laten scholen tot leerkracht? Lees dan meer over de mogelijkheden om werken en leren te combineren , neem deel aan een informatiebijeenkomst of bekijk de hogescholen bij jou in de buurt die de opleiding tot leraar basisonderwijs aanbieden.

Meer weten?

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie zijn? Of twijfel je of invalwerk wel bij je past? Neem gerust contact met ons op; we gaan graag samen met jou de opties na. Meer informatie over hoe invallen in de praktijk gaat, lees je op deze pagina.