Skip to content

Leraar worden op de basisschool

Wil jij ook de leukste baan ter wereld: leerkracht op een basisschool? Dan moet je de opleiding Leraar Basisonderwijs volgen aan een hogeschool. Deze opleiding heet ook wel de ‘pabo’, een afkorting voor ‘pedagogische academie voor het basisonderwijs’.

De voltijd pabo duurt 4 jaar. Soms is het ook mogelijk om de pabo verkort en/of in deeltijd te doen, zodat je ernaast kunt werken. Er zijn veel verschillende opties voor studenten die al een opleiding hebben gehad, zij-instromers en herintreders. In deze gevallen duurt de opleiding 2 tot 4 jaar, afhankelijk van de gekozen variant en je studieresultaten.

Wil je weten welke hogeschool het beste bij je past? Bekijk dan hieronder de pabo’s die zich in Zuid-Holland bevinden. Er zijn genoeg locaties en diverse opleidingsvarianten, waardoor er voor iedereen wel een geschikte pabo-opleiding te vinden is.

Ben je op zoek naar een MBO die een opleiding tot onderwijsassistent kan bieden? Kijk dan hier.

PABO Inholland

Pabo Inholland
Theresiastraat 8
2593 AN   DEN HAAG

Haagse hogeschool binnen

Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN   DEN HAAG

Thomas more

Thomas More Hogeschool
Stationssingel 80
3033 HJ   ROTTERDAM

Hogeschool rotterdam

Hogeschool Rotterdam
Mueseumpark 40
3015 CX   ROTTERDAM

Hogeschool leiden

Hogeschool Leiden
Zernikdreef 10
2300 AJ   LEIDEN

Driestar

Driestar Hogeschool
Burgemeester Jamessingel 2
2803 PD   GOUDA

Vacatures

Zit je al in de opleiding tot leerkracht op de basisschool en ben je op zoek naar een plek om stage te lopen? Of heb je de opleiding afgerond en zoek je een leuke school?