Opleiding onderwijsassistent

Wil jij met kinderen werken en de leerkrachten op de basisschool ondersteunen, zodat leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen? Dan kun je de opleiding Onderwijsassistent volgen. Als onderwijsassistent begeleid jij groepjes of individuele leerlingen, signaleer je problemen en help je de leraar met administratieve taken.

Kies jouw school

De opleiding tot onderwijsassistent duurt 3 jaar. Soms is het ook mogelijk om de opleiding in kortere tijd te doen. Dat hangt af van de school, jouw eerdere opleidingen en het tempo waarin je de lesstof eigen maakt. Verder kan je ervoor kiezen om in voltijd te studeren, of om leren en werken te combineren via een BBL opleiding.

Wil je weten welke school het beste bij je past? Bekijk dan hieronder de ROC’s in Zuid-Holland die deze opleiding aanbieden. Er zijn genoeg locaties waardoor er voor iedereen een geschikte opleiding te vinden is.

Verder ontwikkelen

Wil je je na de opleiding tot Onderwijsassistent door ontwikkelen? Dan kun je verder studeren aan de pabo of de Associate Degree tot leraarondersteuner volgen. 

ROC Mondriaan
Brouwersgracht 50
2512 ER DEN HAAG

ROC Mondriaan
Europa 1
2672 ZX NAALDWIJK

MBO Rijnland Zoetermeer
Van Doornenplantsoen 11
2722 ZA ZOETERMEER

MBO Rijnland Leiden
Betaplein 18
2321 KS LEIDEN

Albeda College
Rosestraat 1101
3071 AL ROTTERDAM

Zadkine College
Marten Meesweg 50
3068 AV ROTTERDAM

Vacatures

Heb jij de opleiding tot onderwijsassistent (bijna) afgerond en ben je op zoek naar een leuke baan? Bekijk dan snel onze vacatures.