Coördinator SCOH Academie

Type vacature: onbepaalde tijd
Startdatum: Per direct
Aantal uur per week: 24 - 32 uur
Werktijdfactor (wtf): 0,6
Werkdagen: In Overleg
Groepen: Anders

School

School: Bestuur SCOH
Onderdeel van: SCOH
Adres: , Regio Haaglanden

Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden is een schoolbestuur voor 32 basisscholen, 5 scholen voor speciaal onderwijs en 21 peuterscholen. Stuk voor stuk hebben de scholen van SCOH een unieke identiteit en samen vormen ze een kleurrijk palet. Kinderen kunnen zich bij SCOH optimaal ontplooien. Zij ontdekken de wereld en maken kennis met andere waarden en talenten. Daardoor ontwikkelen zij vertrouwen, in zichzelf én in de ander. SCOH heeft een eigen kenniscentrum. Hier verzorgen we trainingen en cursussen voor de medewerkers. We beschouwen het Kenniscentrum als een investering in onze onderwijskwaliteit. Want onze docenten en leerkrachten kunnen alleen goed onderwijs verzorgen als zij ook zelf blijven ontwikkelen. Het is belangrijk dat zij deskundig zijn in hun vak en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je een bijdrage leveren aan het onderwijs in een grootstedelijke context als Den Haag en Rijswijk? Ben jij iemand die enthousiast wordt van het ontwikkelen en professionaliseren van medewerkers en kun jij coaching en sturing geven aan leernetwerken?  Zie jij de kracht van kennisdeling en een kwalitatief goed programma als de pijlers voor professionalisering? Ben je van nature iemand die makkelijk contact legt met mensen zowel binnen als buiten een organisatie?  Dan zijn wij uiterlijk per 1 september op zoek naar jou als de nieuwe  
Coördinator van de SCOH-academie (0,6 fte) 
 
Wie zijn wij? 
Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) beheert 32 scholen voor basisonderwijs, 3 scholen voor speciaal (basis) onderwijs, 1 school voor (voortgezet) speciaal onderwijs en 1 school voor praktijkonderwijs en 21 peuterscholen, in de gemeenten Den Haag en Rijswijk. De 21 peuterscholen zijn gehuisvest binnen de basisscholen van SCOH en worden beheerd door de Stichting Protestants Christelijke Peuterscholen (SPCP).  Meer informatie over ons vind je op www.scoh.nl 
SCOH-scholen zijn christelijke dialoogscholen waarbij de identiteit terugkomt in de kernwaarden, pedagogische opvattingen en onderwijskwaliteit. Belangrijke thema's voor de komende jaren zijn aantrekkelijk en modern werkgeverschap, kansengelijkheid en toekomstgericht onderwijs.  
SCOH is een open organisatie en medewerkers zijn betrokken op elkaar. Je zult je dan ook snel thuis voelen bij ons. Je gaat werken bij het Huis van de SCOH. Daar werken we met 50 medewerkers verdeeld over drie sectoren (Mens en Ontwikkeling, Onderwijs, Kwaliteit & Innovatie en Bedrijfsvoering), die het College van Bestuur, de scholen en peuterscholen ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid en de bedrijfsvoering.  
 
Wat ga je doen? 
De SCOH-academie ondersteunt de ontwikkeling van medewerkers van SCOH met programma's voor professionele en leiderschapsontwikkeling. Dit gebeurt samen met leerkrachten, pedagogisch medewerkers en schoolleiders. Door de vaardigheden en de expertise van medewerkers verder te ontwikkelen kan iedereen het beste uit zichzelf halen en kan een optimale leeromgeving worden ontwikkeld. 
Als coördinator van de SCOH-academie vervul je een spilfunctie in deze professionalisering en kennisdeling. Je doet beleidsvoorstellen om te komen tot een optimale inrichting en werking van de SCOH-academie en je bent als netwerker pur sang in staat om een goede vertaalslag te maken van de thema's uit de strategische koers naar een aansprekend aanbod van e-learning en activiteiten voor alle medewerkers van SCOH. Dat doe je niet alleen, maar je maakt daarbij gebruik van de expertise uit de diverse leernetwerken van SCOH. Je vervult in de leernetwerken van SCOH een coachende rol en weet deze netwerken uit te bouwen tot expertteams waar steeds op het eigen vakgebied nieuwe initiatieven worden geformuleerd die vertaald kunnen worden naar een professionaliseringsprogramma. Je bent bovendien betrokken bij het researchLab, dé plek waar samenwerking, onderzoek en praktijk samenkomen. Het researchLab is een kennis- en netwerkorganisatie die praktijk en wetenschap verbindt rondom actuele praktijkgerichte onderwijsvraagstukken. 
Daarnaast geef je functioneel leiding aan de medewerker van de SCOH-academie. 
 
Wat vragen we van jou? 
Je bent iemand die een brede kennis en ervaring heeft in het onderwijs(beleid).  Je hebt ervaring met het opzetten van professionaliseringsactiviteiten en hebt een duidelijke visie op professionalisering in het algemeen. Je werkt graag met experts om waardevolle content te ontwikkelen voor een digitaal platform en je bent in staat een goede vertaalslag maken van de thema's van de strategische koers naar kwalitatief hoogstaande opleidingsmogelijkheden voor medewerkers. 
Je bent iemand die helder en duidelijk communiceert en digitaal vaardig is. Je schakelt bovendien gemakkelijk tussen belangen van verschillende mensen en groepen en weet op een natuurlijke, maar vastberaden wijze te komen tot een door iedereen gedragen oplossing. Je hebt een proactieve werkhouding en je houdt van nature graag overzicht. Je hebt ervaring met het functioneel aansturen en begeleiden van groepen mensen. 
 
Ons aanbod aan jou 
Wij bieden je een veelzijdige en dynamische functie met eigen verantwoordelijkheid en veel ruimte tot initiatief. Je krijgt van ons de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in een informeel, collegiaal en gedreven team. Wij hebben een nieuw kantoor dat van alle gemakken is voorzien en is gelegen op een prachtige locatie in Den Haag.  
Uiteraard verdien je bij ons een marktconform salaris op basis van schaal 11 CAO PO (maximaal € 5.329, -- bij een fulltimebaan). Je krijgt naast een vakantie-uitkering van 8% ook een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.  
Bovendien heb je – naast alle erkende feestdagen - 10 weken vakantieverlof en prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een aantrekkelijke fietsregeling, een laptop en mobiele telefoon van de SCOH of een vergoeding voor telefoonkosten. Daarnaast investeren we in goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. 
Solliciteren of informatie 
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren naar deze baan? Stuur dan uiterlijk 7 juli as. jouw motivatie en cv naar solliciteren@scoh.nl.  
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Janke van der Zaag, Sectordirecteur Onderwijs, Kwaliteit, Innovatie en Peuters, via jvdzaag@scoh.nl of 06-27461378. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren

Contactpersoon: Recruiter
E-mailadres: solliciteren@scoh.nl