OBS de Hobbit zoekt een schoolleider

Type vacature: onbepaalde tijd
Startdatum: 01-03-2024
Aantal uur per week: 24 - 32 uur, 32 - 40 uur
Werkdagen:
Groepen:

School

School: De Hobbit
Onderdeel van: PROOLeiden-Leiderdorp
Website: www.dehobbit.org
Gevestigd in: Leiderdorp
Denominatie: Openbaar
Schoolrooster: Traditioneel
Adres: Klerkenhof 5 , 2353 WB Leiderdorp

De Hobbit is gevestigd in de wijk Buitenhof en telt zo’n 200 leerlingen, verdeeld over twee kleuterbouw-, drie onderbouw- en drie bovenbouwgroepen. De naam van onze school is afkomstig uit het boek ´De Hobbit´ van Tolkien. De Hobbit ‘Bilbo’ uit het boek maakte een lange reis naar een verre bestemming. Op zijn reis deed hij allerlei kennis op die hem in staat stelde zijn missie tot een goed einde te brengen. Maar bovenal leerde hij de waarde van vriendschap. Dit is wat wij de leerlingen van De Hobbit ook willen meegeven op hun ‘reis door het leven’: kennis en vaardigheden waar ze voor de rest van hun leven iets aan hebben en het vermogen vriendschappen aan te gaan en samen te werken.

Over de functie:
Aantal uur per week: 31,5 – 34 uur
Werktijdfactor (WTF): 0,7875 – 0.85
Werkdagen: in overleg
Opleiding: een Pabo-diploma en een diploma schoolleider (of in de afrondende fase van de opleiding).
Salaris: salarisschaal D12
Startdatum: 01-03-2024 (eerder starten is mogelijk)
 
Wij zoeken iemand die: 
Voor basisschool de Hobbit zijn wij op zoek naar een schoolleider met open houding en een open blik op ontwikkelen. Samen met jou willen wij verder bouwen aan de al ingezette koers, waarbij vertrouwd wordt op de specialisaties binnen het team. Als schoolleider breng jij structuur en overzicht aan in de kennis en kunde van het team en breng je dit samen in duidelijke doelen en verwachtingen.   
Als team hechten wij veel waarde aan betekenisvolle samenwerking met leerkrachten, ouders, gemeente, sportclub en andere instanties. Hiervoor is het van belang dat jij als directeur staat voor het team, de leerlingen en de ouders. Je bent toegankelijk, maar weet op een duidelijke manier te communiceren en durft weloverwogen beslissingen te nemen.  

Wie zijn we? 
Basisschool De Hobbit is één van de 20 scholen van PROO Leiden/Leiderdorp. Op De Hobbit geven we kwalitatief sterk onderwijs met oog voor de totale ontwikkeling van het kind. We zijn “ijverig en sociaal” en tonen lef bij het ontwikkelen van onderwijs. Binnen dit ambitieuze team dragen de leerkrachten de verantwoordelijkheid voor hun eigen specialisaties. Naast de didactische kennisoverdracht is er in hoge mate aandacht voor kunst, cultuur en sport, voor deze disciplines werken we met vakdocenten. Daarnaast leggen wij samen met de leerlingen een basis voor onderzoeken en ontwerpend leren, hierin begeleiden wij onze leerlingen actief bij het ontwikkelen van de 21ste -eeuwse vaardigheden. Onze kinderen zijn betrokken, flexibel en zorgen voor elkaar en hebben een stem binnen ons onderwijs middels de leerlingenraad

Profiel: 

 • Je hebt een (bijna) afgeronde opleiding tot schoolleider 
 • Je kiest bewust voor de openbare identiteit van de school
 • Je hebt een sterke affiniteit met de hierboven beschreven visie van De Hobbit en kan de ingezette onderwijskundige ontwikkelingen implementeren.
 • Je bent communicatief sterk en van nature sociaal en empathisch. 
 • Je hebt een coachende en inspirerende leiderschapsstijl met oog voor de gedeelde verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling van teamleden.
 • Je hebt zicht op de financiële zaken die er spelen binnen een school.
 • Je kan innovatief ondernemen binnen de complexiteit van het onderwijsveld.
 • Je voelt je bekwaam om aan de slag te gaan met de nieuwbouwplannen van de school. 
 
Wij bieden: 
 • De kans voor een (startende) directeur om zich verder te ontwikkelen binnen een professioneel, betrokken team
 • Een school met een goed pedagogisch klimaat en sterke resultaten
 • Samenwerking en sparringpartners binnen PROO, PPO en de gemeente
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO PO; salarisschaal D12.
 
Wil je meer weten over de school?
Heb je behoefte aan een korte kennismaking met de school of meer informatie over De Hobbit? Neem dan contact op met de waarnemend directeur Mandy Guijt via directie@dehobbit.org. Meer informatie is ook te vinden op onze website www.dehobbit.org.

Voor een beeld van wat de kinderen vinden van de school en wat zij zoeken in een nieuwe directeur verwijzen wij graag door naar ons zelfgemaakte filmpje via de volgende link: https://youtu.be/cRaoieWTLl4?si=qv8FEl5a1gVtORCg


Spreekt de vacature je aan?   
Herken jij jezelf in deze functieomschrijving? Wij nodigen je graag uit om te solliciteren. 
Schriftelijke sollicitaties voorzien van CV kunnen uiterlijk tot 22 november per mail gestuurd worden naar solliciteren@prooleiden.nl onder vermelding van “vacature directeur De Hobbit”.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag avond 30 november. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdagavond 7 december. Een assessment is mogelijk. Dit is een doorlopende vacature. De vacature sluit indien de geschikte kandidaat is gevonden.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan contact opgenomen worden met Lucille Bergfeld, HR-adviseur, via w.vandijke@prooleiden.nl of 071-5247670.

Solliciteren

Contactpersoon: Mandy Guijt
E-mailadres: directie@dehobbit.org
Telefoon: 0715890380