Leerkracht onderbouw en/of bovenbouw

Type vacature: onbepaalde tijd
Aantal uur per week: 24 - 32 uur, 32 - 40 uur
Werkdagen:
Groepen:

School

School: Cornelis Musius
Onderdeel van: Laurentius
Website: www.cornelismusius.nl
Gevestigd in: Delft
Denominatie: Katholiek
Schooltype: Kindercentrum
Schoolrooster: Vijf gelijke dagen
Adres: Prins Mauritsstraat 37 , 2628 SR Delft

Sta je met passie en energie voor de klas en wil je graag aan de slag op een school waar je het verschil kan maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!  De Cornelis Musiusschool is een kleinschalige, vooruitstrevende basisschool met een gemêleerde leerlingenpopulatie in de wijk Wippolder in Delft. Sinds september 2020 vormen wij met onze partners Plukkebol BSO en Peutercentrum Het Muizenhuis een duurzaam en gezond Kindcentrum in ons volledig gerenoveerde en energiezuinige schoolgebouw. De Cornelis Musiusschool is een gezonde school op voeding en welbevinden. Wij besteden veel aandacht aan duurzaamheid en een gezonde leefstijl. Wij hechten veel waarde aan een veilig schoolklimaat en aan het bieden van een passend onderwijsaanbod aan onze leerlingen. Wij hebben interne specialisten in huis en werken nauw samen met externe partners zoals Het RID (dyslexiespecialist) en de Praatmaatgroep (logopedie) die meerdere dagdelen in het schoolgebouw werkzaam zijn.   


Op de Cornelis Musiusschool dagen wij ieder kind uit om zichzelf en de wereld te ontdekken op een manier die bij het kind past. Onze kernwaarden zijn: 

 • Samenwerking & betrokkenheid
 • Zelfbewustzijn & eigenaarschap
 • Duurzaamheid & gezonde leefstijl 
In de groepen 1/2 wordt er thematisch en ontwikkelingsgericht gewerkt aan de hand van thematische groesplannen en het observatie- en registratiesysteem KIJK!. In de groepen 3 t/m 8 is er tijdens de ochtenduren gerichte aandacht voor het actief aanleren van de basisvaardigheden taal, rekenen en lezen aan de hand van het EDI-model. In de middagen wordt er thematisch gewerkt aan de hand van het International Primary Curriculum (IPC). In alle groepen is gerichte aandacht voor het stimuleren van de taalontwikkeling, zodat ook de taalzwakke, meertalige/anderstalige leerlingen zo optimaal mogelijk kunnen profiteren van het onderwijsaanbod.  Als je bij ons komt werken…kom je in ons hechte team van collega’s bestaande uit 15 enthousiaste en gedreven medewerkers. Wij werken met professionele vrijwilligers en er zijn regelmatig stagiaires werkzaam binnen de school. De collega’s van de Cornelis Musiusschool hebben een groot relativeringsvermogen en gevoel voor humor. Wij hebben plezier in ons werk en hechten veel waarde aan openheid, eerlijkheid en professionaliteit. We voelen ons samen verantwoordelijk voor de hele school. Wij kijken verder dan de standaard cognitieve vaardigheden. Daarnaast zijn wij een team dat zich graag verder professionaliseert en dit op een planmatige wijze aanpakt.   Momenteel bestaat de Cornelis Musiusschool school uit ruim 150 leerlingen. De prognose voor de komende jaren is dat de school zal groeien. Door de toename van de diversiteit van de populatie, groeit ook de vraag naar een diverser onderwijsaanbod, met o.a. aandacht voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong.    

Jij past bij ons als…

 • je ervaring hebt als leerkracht in het basisonderwijs met een Pabo diploma of een certificaat lesbevoegdheid;
 • je betrokken en mensgericht bent en je kijkt naar ieders talenten en mogelijkheden;
 • je interesse hebt in thematisch werken en onderzoekend leren en het je leuk lijkt je verder te verdiepen in IPC (groep 3-8);
 • het duurzame, groene aspect van onze school en het bevorderen van een gezonde leefstijl je aanspreekt;
 • je bereid bent kritisch naar je eigen handelen te kijken en het als een uitdaging ziet te blijven leren en ontwikkelen. 
Heb je nog geen lesbevoegdheid, maar ben je geïnteresseerd in het zij-instroomtraject bij Laurentius? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren. Je kunt dan starten op de Cornelis Musiusschool met uitzicht op een functie als groepsleerkracht binnen de Laurentiusstichting.  

Wat kan je van ons verwachten? Wij zijn een enthousiast en hardwerkend team. We staan voor elkaar klaar als het nodig is. Wij willen altijd het beste uit het kind en onszelf halen. Bij ons is er veel tijd voor persoonlijke aandacht en we bieden passend onderwijs voor ieder individueel kind. Spreekt dit jou aan? Neem gerust eens een kijkje op onze site om te zien wie we zijn en hoe we werken.  

Wij bieden jou: 

 • een regulier dienstverband (1 jaar) met zicht op een vaste aanstelling voor onbepaalde tijd bij voldoende functioneren; 
 • een dienstverband van 0,6 (24 uur) tot 1 wtf (40 uur), werkdagen in overleg;
 • inschaling in LB/LC conform CAO primair onderwijs; 
 • volop mogelijkheden tot ontwikkeling via onze huisacademie Laurentius Leert;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan onze sportregeling, fietsregeling, collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en collectieve ziektekostenverzekering.
De Cornelis Musius is onderdeel van de Laurentius Stichting. De stichting heeft 29 scholen, bijna 9000 leerlingen en 900 leerkrachten en schoolleiders. De Laurentius Stichting wil bijzonder goed onderwijs bieden vanuit de katholieke grondslag.  Informatie Kandidaten die solliciteren nodigen wij uit om een dagdeel te komen kennismaken met de school.  De sollicitatiegesprekken zullen zo snel mogelijk plaatsvinden.  Ingangsdatum van de functie: 01-01-2024  Heb je vragen over de vacature of wil je graag een keer vrijblijvend op school komen kijken? Neem dan contact op met Karin Zeestraten, directeur, via 015 256 83 65. Voor vragen over werken bij de Laurentius Stichting mag je contact opnemen met onze afdeling HRM, HR@laurentiusstichting.nl. 

Solliciteren