Begeleider Vliegende Brigade NT2

Type vacature: onbepaalde tijd
Aantal uur per week: 16 - 24 uur, 24 - 32 uur
Werktijdfactor (wtf): 0,6
Werkdagen: In Overleg
Groepen:

School

School: Bestuur PROOLeiden-Leiderdorp
Onderdeel van: PROOLeiden-Leiderdorp
Adres: Elisabethhof 17 , 2353EW Leiderdorp

De Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden biedt openbaar onderwijs: ieder kind en iedere leerkracht is welkom, ongeacht sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. PROO Leiden telt 16 scholen verspreid over de stad: 14 reguliere basisscholen en 2 scholen voor speciaal onderwijs. Iedere ouder wil aandacht voor zijn of haar kind. Iedere leraar schenkt aandacht aan de eigenheid van ieder kind. PROO Leiden heeft aandacht voor de kinderen, ouders, medewerkers, voor de maatschappij, de samenwerkingspartners en voor de eigen ontwikkeling. Bij PROO Leiden draait alles om ‘Onderwijs met aandacht voor elkaar’. Eén van de kernwaarden van PROO Leiden is innovatie. We zijn een lerende organisatie, zijn volop in ontwikkeling. Dit blijft niet bij woorden, maar zetten we ook om in daden. Zoals met de oprichting van de PROO Academie, onze eigen plaats binnen PROO Leiden om te studeren, te inspireren, nieuwe inzichten op te doen, informatie uit te wisselen, expertise te delen en dialoog te voeren.

Het onderwijs in de Leidse regio is op zoek naar een Begeleider Vliegende Brigade NT2 (min. 0,6 fte)

Op zoek naar een uitdagende en leuke zelfstandige functie in het primair onderwijs in de Leidse regio? Beschik je over expertise op het gebied van NT2-didactiek en affiniteit met deze doelgroep? En ben je in staat om zelfstandig in een dynamische omgeving te werken? Dan zoeken we jou! 

De opgave
We zijn op zoek naar een begeleider voor de Vliegende Brigade NT2 met hart voor de bijzondere doelgroep van NT2-leerlingen. Als begeleider ondersteun je de instroom van leerlingen in het reguliere basisonderwijs in de Leidse regio na hun eerste periode in de Internationale Taalklassen (ITK’s). In deze trajecten bied je ondersteuning op maat aan leerkrachten, IB’ers en leerlingen met als doel een dusdanige verwerving van de Nederlandse taal dat de leerling goed kan aansluiten bij het klassikale onderwijs. Je ondersteunt bij het bieden van een veilige leeromgeving, hiertoe beschik je over culturele sensitiviteit. Dit betekent interesse tonen in, ruimte bieden aan en afstemmen op iedere individuele leerling, zonder aannames en zonder vooroordelen.
Het nieuwkomersonderwijs in de regio Leiden is volop in ontwikkeling. Het kan daarom zijn dat er nog verschuivingen zijn in de taken en verantwoordelijkheden van de begeleider Vliegende Brigade.

Wij verwachten:         

 • Ruime ervaring als vakbekwaam leerkracht in het PO;
 • Kennis van en ervaring met NT2-didactiek;
 • (Uitgebreide) ervaring en affiniteit met de NT2-doelgroep;
 • Ervaring als coach/trainer van collega-leerkrachten is een pré;
 • Overtuigingskracht richting collega’s;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Planmatig handelen.
Je bent een ervaren leerkracht en vervult een voorbeeldfunctie richting je collega’s. Het gevraagd en ongevraagd geven van adviezen ten aanzien van het onderwijs aan niet-Nederlandstalige leerlingen is onderdeel van de functie.

Wij bieden:
 • Een uitdagende en afwisselende baan waarin je veel verschillende scholen bezoekt;
 • Tijdelijke arbeidsovereenkomst, met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Primair Onderwijs schaal 11
 • Werktijdfactor van 0,6 (24 uur per week, op basis van 41,5 werkweken per jaar) met de mogelijkheid tot uitbreiding binnen de Internationale Taalklassen.
 • Startdatum per 1 augustus 2022 of eerder
Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Sofie van Rijn, teamleider Onderwijs en kwaliteit bij PROOLeiden-Leiderdorp via s.van.rijn@prooleiden.nl of 06-14285929.

Je motivatiebrief met curriculum vitae ontvangen we graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 4 juli 2022 via solliciteren@prooleiden.nl onder vermelding van “Begeleider Vliegende Brigade NT2”.

Solliciteren