De Dukdalf zoekt inspirerende en ontwikkelingsgerichte leidinggevende

Type vacature: onbepaalde tijd
Aantal uur per week: 32 - 40 uur
Werktijdfactor (wtf): 1,0
Werkdagen:
Groepen:

School

School: Jenaplanschool De Dukdalf
Onderdeel van: PROOLeiden-Leiderdorp
Website: https://www.dukdalf-leiden.nl/
Gevestigd in: Leiden
Denominatie: Openbaar
Schooltype: Jenaplan
Schoolrooster: Continurooster
Adres: Regenboogpad 7 , 2317 XK Leiden

Basisschool de Dukdalf is een openbare Jenaplanschool en bestaat ruim 40 jaar. Volgens de principes van het Jenaplanonderwijs proberen wij kinderen voor te bereiden op de samenleving. Daarbij gaan wij uit van Tien overtuigingen die bepalend zijn voor ons denken en doen in school. Elke leerling van De Dukdalf krijgt de gelegenheid om basisvaardigheden, 21e eeuwse vaardigheden en zijn of haar talenten te ontwikkelen. Dit om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op leven en werken in deze 21ste eeuw; een tijd vol nieuwe en snel veranderende uitdagingen.

Het bestuur van PROOLeiden/Leiderdorp en het team van Openbare Jenaplanschool de Dukdalf zijn op zoek naar een Inspirerende en ontwikkelingsgerichte Leidinggevende
Ben jij de leidinggevende die ons team verder brengt naar een high performance team?
40 uur per week (wtf 1,0)
Startdatum in overleg


Onze school
Openbare basisschool de Dukdalf is een grote Jenaplanschool in de Leidse Merenwijk, met een gevarieerde leerlingenpopulatie van zo’n 400 kinderen. Samen met kinderopvang Partou vormen we een Educatief Kind Centrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar oud. Op onze school werken leerlingen, leerkrachten en ouders al bijna een halve eeuw met succes samen om steeds weer het beste uit onze leerlingen te halen, en daar zijn we trots op!
 
Ons team
Het jonge team van De Dukdalf bestaat uit enthousiaste professionals. Verschillende werkgroepen, waaronder die voor hoogbegaafden (HB), instructie, schoolvisie, wereldoriëntatie en teamcultuur, zorgen voor een continue verbetering en innovatie binnen de school. Deze speerpunten reflecteren de voortdurende inzet van het team om het onderwijs aan te passen aan de veranderende behoeften van de leerlingen en de samenleving.
De schoolleiders en het bestuur van PROO Leiden/Leiderdorp staan samen voor de kwaliteit van het openbaar onderwijs in de stad. Aan deze gezamenlijke opdracht neemt onze directeur actief deel.
De school is een gemeenschap van betrokken medewerkers, leerlingen en ouders. Er wordt samengewerkt met diverse externe partners vanuit de gemeente, onderwijsinstellingen, zorg, cultuur en natuureducatie.Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar een ervaren leidinggevende die:

 • Affiniteit heeft met het onderwijs
 • Gericht is op de ontwikkeling van het onderwijs en van het team
 • Zichtbaar en merkbaar onderwijskundig leiderschap toont
 • Een inspirerende en coachende leiderschapsstijl heeft
 • Structuur en duidelijkheid biedt
 • Zich betrouwbaar en transparant toont 
 • Vertrouwen geeft aan het team
 • Communicatief vaardig is en beschikt over een gezonde dosis humor
 • Gericht is op samenwerking met collega-leidinggevenden, binnen PROO Leiden-Leiderdorp
 • Kennis heeft van alle financiële aspecten binnen een school
 
Uitdagingen voor onze nieuwe Leidinggevende
Ook in de toekomst willen we onderwijs van topkwaliteit blijven aanbieden. De nieuwe leidinggevende brengt het team verder tot een high performance team.
 
Wij bieden
 • De kans voor een leidinggevende om zich verder te ontwikkelen binnen een professioneel en betrokken team
 • De mogelijkheid om op bestuursniveau vorm te kunnen geven aan de koers van de organisatie
 
Sollicitatie 
Uw sollicitatie met motivering en CV kunt u tot en met 24 mei 2024 richten aan solliciteren@prooleiden.nl onder vermelding van “vacature leidinggevende De Dukdalf”.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam Jansen, HR-adviseur, via m.jansen@prooleiden.nl. of 071-5247670.

Solliciteren

Contactpersoon: Marcha Heerschop
E-mailadres: m.heerschop@dukdalf-leiden.nl
Telefoon: 0715215507