Leerkracht

Type vacature: vervanging
Periode: Per direct - 12-07-2024
Aantal uur per week: 16 - 24 uur, 24 - 32 uur, 32 - 40 uur
Werkdagen: Maandag, Dinsdag, Vrijdag
Groepen: 3, 4, 5

School

School: IKC de Trinoom
Onderdeel van: OPOZ
Website: https://www.ikcdetrinoom.nl/
Gevestigd in: Zoetermeer
Denominatie: Openbaar
Schoolrooster: Traditioneel
Adres: Nieuwlandstraat 241 , 2729 EB Zoetermeer

IKC de Trinoom is een montessorischool. Het montessorionderwijs gaat er vanuit dat elk kind uniek is. Kinderen verschillen van elkaar in aanleg en mogelijkheden. Ze hebben verschillende interesses en leerstijlen. Op de Trinoom spelen we hierop in; "Help mij het zelf te doen". Wij geven elk kind de ruimte om de leerstof in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier te doorlopen. Elk kind wordt hierdoor eigenaar van zijn eigen leerproces.

"Jij bent leerkracht (in opleiding) en per direct op zoek naar een leuke baan!"

Leerkracht midden-/bovenbouw (0,8 - 1,0 fte) Ben jij een flexibele leerkracht met belangstelling voor montessorionderwijs die het leuk vindt om onderdeel uit te maken van onze leuke school en enthousiaste team? Dan kunnen wij jouw kennis en kwaliteiten goed gebruiken.
Onze school De vertaling van de montessorivisie in onder andere digitale didactiek en de unieke leesmethodiek (LIST) houden het onderwijs actueel. Ouders kiezen bewust voor deze school vanwege de specifieke manier van kinderen benaderen en laten leren.
De speerpunten van het team liggen op het gebied van begrijpend lezen, rekenen en kosmisch onderwijs, waarbij de identiteit en didactiek van het montessorionderwijs de basis vormen. Kinderen worden nóg beter gezien in wie ze zijn en in hun leerbehoefte, wat bijdraagt aan betere differentiatie.
Hier herken je ons aan:

  • Modern montessorionderwijs
  • Vrijheid in gebondenheid
  • Warm welkom
  • Ruimte voor ontwikkeling
  • Echt passend onderwijs in heterogene groepen
Jouw kracht Je bent een bevoegde leerkracht bij voorkeur met ervaring of interesse in montessorionderwijs. Bij interesse ben je bereid je hierin te ontwikkelen. Je bent flexibel, communicatief vaardig en weet als geen ander het eigenaarschap van leerlingen te stimuleren en ze uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen. Je kunt goed samenwerken en hebt een ontwikkelingsgerichte aanpak. Daarnaast ben je professioneel en vooruitstrevend en bezit je over de nodig humor
Wat wij jou bieden De 21 collega’s zijn loyaal, betrokken en gericht op samen ontwikkelen vanuit sterke verbondenheid met de montessorigedachte. De gedeelde kernwaarden zijn: samen, vertrouwen, oog voor het kind/de ander en trots. De vrijheid in gebondenheid komt terug in alles, ook in het team van De Trinoom. Er is binnen gestelde kaders veel ruimte voor verschil en eigen inbreng; gelijk maar niet hetzelfde. Collegiale consultatie wordt steeds vaker ingezet als manier om te verbinden en het onderwijs door te ontwikkelen. Je krijgt uiteraard tijd om je het montessorigedachtegoed eigen te maken. Als nieuwe collega merk je meteen dat de bereidheid om jou te helpen heel groot is.
De functie is gewaardeerd in schaal LB of LC volgens de CAO PO, LB maximaal €5.030,- en LC maximaal €5.862,- bij een fulltime aanstelling
Interesse? Wil je meer weten over deze leuke functie? Dan kun je contact opnemen met Anne van der Zaag, directie van IKC De Trinoom, 079-3431733, a.vanderzaag@opoz.nl.
Ben je enthousiast? Stuur je brief en CV naar trinoom@opoz.nl, met als onderwerp ‘sollicitatie leerkracht’.
We zien uit naar je reactie!

Wie ben jij:
  •  Je bent in bezit van een PABO diploma of bent leraar in opleiding
  •  Je hebt oog voor de onderwijsbehoeften en talenten van de kinderen
  •  Je hebt sterke pedagogische en didactische kwaliteiten
  •  Je werkt goed samen met ouders en collega's
  •  Je vindt het net als wij belangrijk dat elk kind goed onderwijs krijgt

Werken bij Pool West betekent voor jou:
  •  Inschaling en arbeidsvoorwaarden conform de CAO PO; je komt direct in dienst bij een schoolbestuur
  •  Gratis deelnemen aan diverse trainingen door het jaar heen
  •  Coaching wanneer je daar behoefte aan hebt
  •  De mogelijkheid om bij ruim 250 scholen ervaring op te doen en dicht bij huis te werken
  •  Nergens aan vast zitten wanneer je wilt doorstromen naar een vaste functie

Solliciteren

Contactpersoon: Pool West
E-mailadres: info@poolwest.nl
Telefoon: 0850408628

Pool West is een invalpool door een aantal schoolbesturen opgericht met als doel om zoveel mogelijk klassen van een (inval)leerkracht te voorzien. Dit doen wij als stichting, zonder winstoogmerk. Dit betekent dat scholen geen hoge bemiddelingskosten aan ons betalen. Geld wat beschikbaar is voor het onderwijs wordt dus ook echt besteed aan beter onderwijs.

Bij Pool West zijn we laagdrempelig, bereid met je mee te denken en van ons kun je persoonlijk contact verwachten. We vinden het belangrijk om naar de wensen van onze invallers te luisteren. Zo kun je zelf aangeven waar en wanneer je wilt werken en welke groepen jouw voorkeur hebben. We krijgen dagelijks nieuwe invalverzoeken binnen waarop je aan de slag kunt, zowel voor korte als lange periodes.

Als invaller bij Pool West kom je direct in dienst bij een schoolbestuur. Het grote voordeel hiervan is dat je salaris krijgt volgens de CAO PO (inschaling o.b.v. ervaring), pensioen opbouwt en recht hebt op alle secundaire arbeidsvoorwaarden binnen die binnen de CAO geregeld zijn. En is de mogelijkheid er om door te stromen naar een vaste functie? Dan betaalt de school geen hoge kosten om je ‘af te kopen’, want je blijft bij Pool West altijd flexibel.