Onderwijsassistent (0,6 fte wtf) – Internationale taalklas, per direct

Type vacature: onbepaalde tijd
Aantal uur per week: 16 - 24 uur, 24 - 32 uur
Werktijdfactor (wtf): 0,6
Werkdagen: In Overleg
Groepen: Alle groepen
Salaris: Inschaling is conform CAO PO

School

School: Brede School Merenwijk
Onderdeel van: PROOLeiden-Leiderdorp
Website: https://www.bredeschoolmerenwijk.nl/
Gevestigd in: Leiden
Denominatie: Openbaar
Schooltype: Brede school
Schoolrooster: Vijf gelijke dagen
Adres: Valkenpad 1 , 2317 AN Leiden

Wij zijn een onderwijskansen-school. De school staat in een multiculturele wijk. Wij bieden leerlingen een veilige plek om te leren, kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Wij doen dit vanuit hoge verwachtingen, grote ambities en het geloof in vreedzaam omgaan met elkaar. We dagen kinderen uit om medeverantwoordelijk te zijn voor hun eigen ontwikkeling. Wij bieden kwaliteit in het leren van cognitieve, sociaal-emotionele en creatieve basisvaardigheden en zeker ook in het leren van zelfstandigheid en samenwerkend leren. Het motto van Brede School Merenwijk luidt: "Leren is reizen naar je toekomst!".

Op de Brede school Merenwijk in Leiden zijn wij per direct op zoek naar een: 
Onderwijsassistent (0,6 fte wtf) - Internationale taalklas, per direct 
Voor onze Internationale Taalklas op de Brede school Merenwijk in Leiden zijn wij op zoek naar een extra onderwijsassistent/ leerkrachtondersteuner! We zoeken iemand die zelfstandig, pedagogisch sterk en enthousiast is. 
Op onze school hebben wij 2 Internationale Taalklassen  (ITK's), een onderbouw en een bovenbouw. In deze klassen bieden we onderwijs aan anderstalige kinderen tussen de 6 en 12 jaar die de Nederlandse taal onder de knie moeten krijgen. Het doel is om kinderen in ongeveer één jaar voldoende (basis)kennis van de Nederlandse taal bij te brengen, zodat zij kunnen starten in een reguliere groep. 
Wij vinden het belangrijk om zelfvertrouwen, een zelfstandige werkhouding en het gevoel van verantwoordelijkheid voor eigen prestaties te ontwikkelen. Dit doen wij door de kinderen een programma op maat te bieden afhankelijk van de moedertaal, schoolhistorie en leeftijd. 
Als ondersteuner bij de Taalklas krijg je te maken met een zeer gedifferentieerde groep leerlingen en ondersteun je de leerkracht van de groep. Jij helpt met het voorbereiden van de lessen en jij neemt groepjes apart voor extra ondersteuning en uitleg. Jij kunt goed inschatten of en wanneer de kinderen extra aandacht nodig hebben. Door jouw flexibiliteit is het geen probleem om te ondersteunen in verschillende klassen. 
Ben jij iemand die: 

  • Beschikt over enthousiasme om op een positieve manier anderstalige kinderen les te geven 
  • Affiniteit heeft met kinderen met speciale leer- en ondersteuningsbehoeften 
  • Kennis heeft van NT2 of zich hierin wil verdiepen 
  • Goed kan samenwerken 
Wat bieden wij? 
  • Een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.  
  • Inschaling is conform CAO PO. 
  • Een aanstelling van 0,6 fte  
  • Een ambitieus en gezellig team 
Interesse? Voor meer informatie of een sollicitatie naar deze functie kunt u zich na 14 uur richten tot Petra de Groot, leerkracht Internationale Taalklas (woe-don-vrij) of Catherine Soyeux, leerkracht Internationale taalklas (ma-di-don-vrij) via het algemeen nummer van de school: 071-5213550.  U kunt uw sollicitatiebrief richten aan: Maaike Jongepier: directie@bredeschoolmerenwijk.nl  

Solliciteren

Contactpersoon: Maaike Jongepier
E-mailadres: directie@bredeschoolmerenwijk.nl
Telefoon: 0715213550