Stafmedewerker Jonge Kind

Type vacature: onbepaalde tijd
Startdatum: Per direct
Aantal uur per week: 32 - 40 uur
Werkdagen: In Overleg
Groepen: Anders

School

School: Bestuur SCOH
Onderdeel van: SCOH
Adres: , Regio Haaglanden

Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden is een schoolbestuur voor 32 basisscholen, 5 scholen voor speciaal onderwijs en 21 peuterscholen. Stuk voor stuk hebben de scholen van SCOH een unieke identiteit en samen vormen ze een kleurrijk palet. Kinderen kunnen zich bij SCOH optimaal ontplooien. Zij ontdekken de wereld en maken kennis met andere waarden en talenten. Daardoor ontwikkelen zij vertrouwen, in zichzelf én in de ander. SCOH heeft een eigen kenniscentrum. Hier verzorgen we trainingen en cursussen voor de medewerkers. We beschouwen het Kenniscentrum als een investering in onze onderwijskwaliteit. Want onze docenten en leerkrachten kunnen alleen goed onderwijs verzorgen als zij ook zelf blijven ontwikkelen. Het is belangrijk dat zij deskundig zijn in hun vak en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat bieden we?
Een dynamische en veelzijdige functie op ons stafbureau in Den Haag waarbij je peuterscholen, schooldirecties en bestuur ondersteunt bij de ontwikkeling van een doorgaande lijn 2-12. SCOH (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) is een open en betrokken organisatie waar je warm ontvangen wordt.
 
Over ons
SCOH is het bestuur van 32 basisscholen, 3 scholen voor speciaal (basis) onderwijs, 1 school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, 1 school voor praktijkonderwijs en 21 peuterscholen. De peuterscholen zijn gehuisvest binnen de basisscholen van SCOH  en worden beheerd door SPCP (Stichting Protestants Christelijke Peuterspeelzalen).
Bij onze peuterscholen draait alles om spelend leren. Door spel op de juiste manier aan te moedigen, doen peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Alle peuterscholen bieden voorschoolse educatie aan.
Ons beleid is dat peuterschool en basisschool intensief samenwerken op alle terreinen: onderwijs, zorg, pedagogische visie en aansturing. We noemen deze samenwerking Basisschool 2-12.
Iedere locatie heeft een unieke identiteit en samen vormen ze een kleurrijk palet.
 
Wat ga jij doen?

 • Je overziet en stuurt de ontwikkeling en kwaliteit aan van de individuele peuterscholen, de zorg(structuur), ouderbetrokkenheid en de doorgaande lijn naar de basisschool 2-12 in samenwerking met de directeuren.
 • Je draagt er zorg voor dat het belang van een sterke visie op het jonge kind en een kwalitatief educatief aanbod op de agenda blijft staan.
 • Je hebt een actieve rol in het verbinden van de peuterscholen aan de basisscholen en het versterken van de basisschool 2-12 binnen de organisatie.
 • Je bent vraagbaak voor de coördinatoren van de peuterscholen en je adviseert de schooldirecties over de doorgaande lijn van peuterschool naar basisschool en de wet- en regelgeving van de kinderopvang.
 • Je bent de leidinggevende van 5 hbo-coaches die de pedagogisch medewerkers begeleiden en ondersteunen bij de uitvoering van voorschoolse educatie..
 • Je draagt zorg voor de professionalisering van alle medewerkers die werken in de Peuterscholen, in samenhang met de Huisacademie van SCOH. Hiertoe behoort ook het opzetten en inhoudelijk begeleiden van het praktijkleren.
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen voor de kwaliteit van de peuterscholen en je adviseert en ondersteunt de sectordirecteur onderwijs en kwaliteit daarbij.
 • Je neemt deel aan stedelijke werkgroepen en het ambtelijk overleg tussen de gemeente en kinderopvangorganisaties en adviseert het bestuur daarover.
 • Je vraagt subsidie aan en verantwoordt deze aanvraag bij de gemeente.
 
Goed om te weten
 • Je komt in dienst bij SPCP.
 • Je krijgt van ons de ruimte en tijd om jezelf te ontwikkelen in een informeel, collegiaal en gedreven team. Je maakt deel uit van de sectie onderwijs met acht collega’s en een sectordirecteur.
 • Wij hebben een nieuw kantoor dat van alle gemakken is voorzien en is gelegen op een prachtige locatie in Den Haag. Je kunt bij ons een dag per week thuiswerken.
 • Het brutosalaris bij een fulltime dienstverband is maximaal € 5.241,- (schaal 11 CAO Kinderopvang), daarnaast ontvang 8% vakantie-uitkering en een structurele eindejaarsuitkering van 3%.
 • Je werktijdfactor ligt tussen de 0,8325 (32 uur) en 1,0406 (40 uur) waardoor je 10 van de 12 schoolvakantieweken vrij bent.
 • Je kan gebruik maken van een ruim aanbod aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een aantrekkelijke fietsregeling, een laptop en mobiele telefoon of een vergoeding voor telefoonkosten. Daarnaast investeren we in goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder ons opleidingsaanbod via de SCOH-academie.
 
Wie ben jij?
 • Je bent energiek, integer, analytisch, onafhankelijk en proactief.
 • Je hebt minimaal een relevant hbo-diploma en enkele jaren werkervaring, bij voorkeur in een staf- of managementfunctie in de kinderopvang en/of peuterscholen.
 • Je hebt visie op de ontwikkeling van peuterscholen.
 • Je hebt relevante kennis over wet- en regelgeving van de kinderopvang, voorschoolse educatie, de ontwikkeling van het jonge kind en de doorgaande lijn van peuterschool naar basisschool.
 • Je bent strategisch ingesteld, zowel binnen een organisatiestructuur als op financieel gebied.
 • Je herkent je in onze kernwaarden; we verbinden ons door de dialoog, iedereen kan zich ontwikkelen (leren door nieuwsgierig te blijven), we zijn kansrijk (onderweg naar een solidaire samenleving) en voor een kansrijke toekomst (midden in Den Haag, midden in de samenleving).
 
Informatie en sollicitatie
Voor vragen kun je contact opnemen met Enny van Gilst (pedagogisch beleidsmedewerker/coach). Zij is te bereiken via evgilst@scoh.nl of 06-24590685.
Solliciteren doe je door vóór 15 mei 2023 je cv en een korte motivatie te sturen aan solliciteren@scoh.nl

Solliciteren

Contactpersoon: Nathalie van der Vorm (recruiter)
E-mailadres: solliciteren@scoh.nl