Leerkracht bovenschoolse Plusklas (Prismaklas)

Type vacature: onbepaalde tijd
Startdatum: 01-08-2024
Aantal uur per week: 8 - 16 uur
Werktijdfactor (wtf): 0,4
Werkdagen: Woensdag, Donderdag, In Overleg
Groepen: Plusklas
Salaris: Conform CAO PO

School

School: Bestuur Spectrum-SPCO
Onderdeel van: Spectrum-SPCO
Gevestigd in: Bergschenhoek
Adres: Leeuwenhoekweg 18 , 2661 CZ Bergschenhoek

WAAR KOM JE TE WERKEN?   

Spectrum is een stichting voor protestants christelijk onderwijs met acht scholen in de gemeente Lansingerland. Met ruim 200 gedreven personeelsleden zetten we ons elke dag met hart en ziel in om 2000 kinderen toekomstgericht onderwijs te bieden, zodat zij leergierige, wereldwijze leerlingen worden.

Sommige kinderen op Spectrumscholen beheersen de leerstof heel snel of hebben op basis van hun talenten een andere aanpak nodig. Meestal lukt het om dat in de eigen klas goed vorm te geven. Soms is er iets extra’s nodig. Voor begaafde leerlingen hebben we daarom de Prismaklas. De Prismaklas is bedoeld voor leerlingen uit groep 4 t/m 8 die op één van de Spectrumscholen zitten. Op dit moment zijn er drie Prismagroepen van ongeveer 12 leerlingen. Elke Prismagroep wordt begeleid door twee gespecialiseerde leerkrachten en komt één dagdeel per week bij elkaar in CBS Boterdorp in Bergschenhoek. Op dit moment is de Prismaklas op woensdag en donderdag. Eventueel is het ook mogelijk om de Prismaklas volgend schooljaar op dinsdag en woensdag in te roosteren.

De Prismaklas is een vorm van extra ondersteuning voor begaafde kinderen of kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. De kinderen volgen in de Prismaklas uitdagend onderwijs dat speciaal op hen is afgestemd. In de Prismaklas trekken begaafde leerlingen samen op, worden zij begrepen en krijgen zij de aandacht die ze nodig hebben om te groeien. Prismaleerlingen werken in de Prismaklas aan eigen, individuele leerdoelen. Die leerdoelen bevinden zich bijvoorbeeld op het gebied van executieve vaardigheden of het welbevinden. In de Prismaklas ontwikkelen kinderen zo vaardigheden en doen ze kennis op waarmee ze in de eigen klas nóg beter tot hun recht kunnen komen.

WIJ ZOEKEN IEMAND DIE: 

 • in het bezit is van een pabo diploma
 • een relevante opleiding heeft gevolgd voor het begeleiden van begaafde leerlingen of daartoe bereid is
 • passie heeft voor het werken met begaafde leerlingen
 • gemotiveerd en enthousiast is
 • goed kan samenwerken met ouders en collega’s op de Spectrumscholen
 • beschikt over goede organisatorische vaardigheden
 • in staat is het eigen didactisch handelen en het lesstofaanbod beredeneerd af te stemmen aan de behoeften van de kinderen in de Prismaklassen
 WIJ BIEDEN: 
 • salariëring conform CAO PO en uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • een fijne werkomgeving in een mooie school in Bergschenhoek
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
 • een directe collega en sparringpartner die ervoor zorgt dat je iedere dag met plezier naar je werk gaat
PROCEDURE: 
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 21 mei vanaf 15:00 uur.
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet de intern kandidaat de voorkeur.

Wil je kennis maken met Spectrum? Via de website krijg je al een goede indruk. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de bestuurder: mevrouw Sonja Smit op telefoonnummer 06-12202856 of per mail.

Geïnteresseerd? Reageer nu! Jouw reactie met motivatiebrief en curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk woensdag 15 mei per e-mail t.a.v. mevrouw Sonja Smit via ssmit@spectrum-spco.nl

Solliciteren

Contactpersoon: Lisa Kuipers
E-mailadres: info@spectrum-spco.nl
Telefoon: 0105221657