PROOLeiden-Leiderdorp zoekt Bestuurspoolers

Type vacature: vervanging
Periode: Per direct - 31-07-2023
Aantal uur per week: 24 - 32 uur, 32 - 40 uur, In overleg
Werkdagen: In Overleg
Groepen: Alle groepen

School

School: Bestuur PROOLeiden-Leiderdorp
Onderdeel van: PROOLeiden-Leiderdorp
Adres: Elisabethhof 17 , 2353EW Leiderdorp

PROOLeiden-Leiderdorp verzorgt openbaar onderwijs aan circa 5.500 kinderen van 4 t/m 12 jaar in Leiden en Leiderdorp. Met 20 scholen bieden we een diversiteit aan eigentijds basisonderwijs. Geen enkele school is hetzelfde. Elke school heeft een uniek en onderscheidend aanbod. Naast regulier onderwijs hebben we een regionale functie door het aanbieden van speciaal onderwijs in cluster-4-scholen (scholen voor kinderen met psychische problemen of gedragsproblemen).
  Op onze scholen is ieder kind van 4 t/m 12 jaar welkom, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. De scholen leren kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging en hebben aandacht voor ieder kind.
 
Bij PROOLeiden-Leiderdorp werken 530 mensen.

PROOLeiden-Leiderdorp zoekt per 1 augustus (of eerder) Bestuurspoolers
Minimaal 0,2 - 1,0 wtf/2 - 5 dagen

Wie zoeken we?
Ben jij een gemotiveerde en positief ingestelde leerkracht? Draag jij bij aan de kwaliteit van het onderwijs en de ontwikkeling van het kind en de school als invaller? Grijp jij de kans om op verschillende scholen te werken?

Wie zijn we?
De bestuurspool is een vaste pool van collega's, die ingezet worden op de vervangingen wegens ziekte binnen onze 20 scholen. Vaak zijn dit vervangingen voor langere periodes, maar ook soms voor kortere periodes. Iedere bestuurspooler wordt gekoppeld aan een stamschool, waar je naar toe gaat als er geen vervangingvraag voor handen is. De directeur van de stamschool is jouw leidinggevende. Je inzet wordt gecoördineerd door PoolWest.

Jij hebt

 • Een PABO-diploma;
 • Visie op modern onderwijs;
 • Improvisatievermogen en houdt van uitdaging en verandering;
 • Vaardigheid in ICT en het werken met moderne lesmiddelen;
 • Eventueel een gymbevoegdheid (is een pré).
Jij bent
 • Omgevingsbewust;
 • Bereid om te reizen naar tenminste 75% van verschillende scholen in Leiden en Leiderdorp;
 • Bereid om ingezet te worden in tenminste 50% van de groepen;
 • Minimaal 0,2 wtf beschikbaar;
 • Bij 0,2 wtf 2 dagen, bij 0,3/0,4/0,5 wtf 3 dagen, bij 0,6/,7 wtf 4 dagen, bij 0,8 of meer wtf 5 dagen beschikbaar;
Wij bieden
 • Een vast inkomen, ook gedurende vakanties;
 • (Uitzicht) op een vaste arbeidsovereenkomst/behoud van een vaste arbeidsovereenkomst;
 • Een afwisselende baan;
 • Een vaste standplaats op een stamschool en directeur als eerste aanspreekpunt voor begeleiding en vragen.
 • Als starter (schaal L10 trede 1/2/3) begeleiding door een starterscoach met klassenbezoeken, gesprekken en intervisie met collega's.
Vragen en interesse
Wil je meer weten over het werken in de bestuurspool neem dan contact op met Lucille Bergfeld (HR adviseur) per e-mail l.bergfeld@prooleiden.nl of via 06-11427016.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en CV per e-mail aan Lucille Bergfeld.

Solliciteren

Contactpersoon: Pool West
E-mailadres: info@poolwest.nl
Telefoon: 0850408628

Pool West is een invalpool door een aantal schoolbesturen opgericht met als doel om zoveel mogelijk klassen van een (inval)leerkracht te voorzien. Dit doen wij als stichting, zonder winstoogmerk. Dit betekent dat scholen geen hoge bemiddelingskosten aan ons betalen. Geld wat beschikbaar is voor het onderwijs wordt dus ook echt besteed aan beter onderwijs.

Bij Pool West zijn we laagdrempelig, bereid met je mee te denken en van ons kun je persoonlijk contact verwachten. We vinden het belangrijk om naar de wensen van onze invallers te luisteren. Zo kun je zelf aangeven waar en wanneer je wilt werken en welke groepen jouw voorkeur hebben. We krijgen dagelijks nieuwe invalverzoeken binnen waarop je aan de slag kunt, zowel voor korte als lange periodes.

Als invaller bij Pool West kom je direct in dienst bij een schoolbestuur. Het grote voordeel hiervan is dat je salaris krijgt volgens de CAO PO (inschaling o.b.v. ervaring), pensioen opbouwt en recht hebt op alle secundaire arbeidsvoorwaarden binnen die binnen de CAO geregeld zijn. En is de mogelijkheid er om door te stromen naar een vaste functie? Dan betaalt de school geen hoge kosten om je ‘af te kopen’, want je blijft bij Pool West altijd flexibel.